Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 19. 09:23, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt három napon hét anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 56 éves nő közlekedett személygépkocsival 2020. november 17-én a déli órákban Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton, amikor egy előtte forgalmi okból megálló menetrend szerinti autóbusznak hajtott.

Az esti órákban egy 21 éves nő ütközött személygépjárművel Dejtár belterületén egy útkereszteződésben egy másik gépkocsi jobb hátuljának.

Galgaguta és Acsa közötti útszakaszon haladt tehergépkocsival november 18-án az éjszakai órákban egy 62 éves férfi, amikor az út melletti erdős területről a gépkocsi elé ugrott egy szarvas, amit elütött.

A balesetek következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A megye területén az elmúlt három napon további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a vadelütések megelőzése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a kora reggeli, illetve az esti órákban is nagyobb mértékű vadmozgásra lehet számítani. Tartsanak nagyobb követési távolságot, és folyamatosan figyeljék az út mindkét oldalát.

Ha vadat látnak, lassítsanak! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. Előfordul, hogy nem mozdulnak, de az is lehet, hogy kiszaladnak az útra. Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsijuk elé, vészfékezzenek, adjanak hangjelzést, de ne rántsák félre a kormányt! A hirtelen kormánymozdulattól a jármű elveszíti stabilitását, és egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb sérüléssel járó baleset következhet be.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)