Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2020. November 19. 09:23, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt három napon hét anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 56 éves nő közlekedett személygépkocsival 2020. november 17-én a déli órákban Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton, amikor egy előtte forgalmi okból megálló menetrend szerinti autóbusznak hajtott.

Az esti órákban egy 21 éves nő ütközött személygépjárművel Dejtár belterületén egy útkereszteződésben egy másik gépkocsi jobb hátuljának.

Galgaguta és Acsa közötti útszakaszon haladt tehergépkocsival november 18-án az éjszakai órákban egy 62 éves férfi, amikor az út melletti erdős területről a gépkocsi elé ugrott egy szarvas, amit elütött.

A balesetek következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A megye területén az elmúlt három napon további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a vadelütések megelőzése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a kora reggeli, illetve az esti órákban is nagyobb mértékű vadmozgásra lehet számítani. Tartsanak nagyobb követési távolságot, és folyamatosan figyeljék az út mindkét oldalát.

Ha vadat látnak, lassítsanak! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. Előfordul, hogy nem mozdulnak, de az is lehet, hogy kiszaladnak az útra. Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsijuk elé, vészfékezzenek, adjanak hangjelzést, de ne rántsák félre a kormányt! A hirtelen kormánymozdulattól a jármű elveszíti stabilitását, és egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb sérüléssel járó baleset következhet be.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 22. 12:01, péntek | Helyi

Elfogatóparancs volt ellenük érvényben

A hatóság tagjai a 27 éves férfit egy parkolóban fogták el, míg a 38 éves bátonyterenyei lakost egy szekrényben elbújva találták meg.

2021. Január 21. 13:33, csütörtök | Helyi

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket.

2021. Január 21. 10:35, csütörtök | Helyi

Gyorshajtások Nógrád megyében

A két járművezető Endrefalva belterületén 50 km/óra helyett 104 km/óra, illetve 105 km/óra sebességgel közlekedett.

2021. Január 21. 10:30, csütörtök | Helyi

Utcán bántalmazta a sértettet, előállították a rendőrök

Egy 53 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként a pásztói rendőrök.