Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 17. 10:52, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Pályaorientációs napon a rendőrök

Pályaorientációs napon a rendőrök

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a rendőri hivatásról és a biztonságos közlekedés szabályairól tartottak előadást a kisiskolások részére.

A somoskőújfalui Cogito Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Dr. Krepuska Géza Általános Iskolában 2022. november 16-án az alsó tagozatos gyermekek részére megrendezett „rendhagyó” pályaválasztási tanórákra kapott meghívást a rendőr-főkapitányság toborzója és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. A diákok a foglalkozásokon megismerkedhettek a rendőri hivatással, valamint a rendőrség feladataival és a szolgálati ágakkal. A balesetmegelőzési szakember a tanulókkal a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat is ismertette, amelyet a gyerekek játékos formában, feladatlapokon keresztül gyakorolhattak. A rendőrnő az őszi és téli közlekedéssel kapcsolatban felhívta a diákok figyelmét a látni és látszani elv fontosságára, valamint bemutatta azokat a láthatóságot elősegítő eszközöket, amelyeket a gyerekeknek mindennapi közlekedésük során is hordhatnak annak érdekében, hogy jól láthatóvá tegyék magukat a közlekedés többi résztvevője számára.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö