Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. Május 31. 14:31, kedd | Helyi
Forrás: police

Orvos-rendőr szakmai konzultáció

Orvos-rendőr szakmai konzultáció

A rendkívüli halálesetekkel kapcsolatos tapasztalatcsere és szakmai megbeszélés volt a célja a Nógrád megyében megtartott egyeztetésnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2022. május 30-án „Orvos-rendőr szakmai konzultáció” címmel egyeztetést tartott a rendőr-főkapitányság épületében. A tanácskozást dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg. Ezt követően Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője köszöntötte a résztvevőket és beszámolt az elmúlt időszaban a rendkívüli halálesetek helyszínén tapasztaltakról, egyeztették a jelenlévőkkel a halott vizsgálatot végző orvos feladatait, adminisztratív kötelezettségeit.

Dr. Kricskovics Antal, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Orvosszakértői Intézet igazgatója előadásában kitért a halottak helyszíni vizsgálatának fontosságára, tájékoztatást adott az orvosszakértői feladatokról. Feketéné dr. Zeke Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály megyei tisztifőorvosa, valamint Kovácsné dr. Varga Tünde tisztiorvos felhívta a figyelmet a halottvizsgálati bizonyítványok kitöltésének szabályaira.

A megbeszélést megtisztelte jelenlétével Jammol Nizar, a Szent Lázár Megyei Kórház Pathológiai Osztály főorvosa is. Az előadásokon részt vettek továbbá az ügyeletet ellátó háziorvosok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a megye hat rendőrkapitányságának bűnügyi osztályvezetői, és a rendkívüli halálesetekkel foglalkozó bűnügyi szakemberek.

A tanácskozás lehetőséget teremtett arra is, hogy annak résztvevői a rendőrök és a tudományok képviselői, ezen belül az orvosok a halálesetek helyszínein tapasztaltakat közvetlen és kötetlen formában megosszák egymással és megbeszélhették, hogy a jövőben hogyan segíthetik egymás munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö