Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nincs veszélyben az idei költségvetés

Nincs veszélyben az idei költségvetés

A tartalékoknak köszönhetően a rosszabb növekedési feltételek mellett is tartható az idei költségvetési hiánycél.

Miután az első fél évben egy százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye, a kormány felülvizsgálja az idei évre vonatkozó előrejelzését, amelyben korábban stagnálást jósolt – írja a Magyar Nemzet.

Nincs ok aggodalomra az eddigi adatok alapján, a költségvetési tartalékok bőven fedezik a lassuló gazdaság veszteségeit – ezt mondta a lapnak Suppan Gergely, a Takarékbank senior elemzője. A szakember szerint az első félévben a gazdaság teljesítménye az eurózóna válsága, a beruházások csökkenése, a belső fogyasztás enyhe visszaesése és a mezőgazdaságot sújtó aszályos időjárás miatt csökkent. Az elemző hangsúlyozta: a negatív trend ellenére a költségvetés pályája időarányosan a terveknek megfelelően alakult.Szakértők szerint az év második felében az év elejéhez képest enyhe javulás várható, azonban így is 0,8 százalékkal zsugorodhat az idén a gazdaság.

A kormány a harmadik negyedév után felülvizsgálja idei makrogazdasági prognózisát, és valószínűleg ront az idei, stagnálás közeli növekedési várakozásán; az idei költségvetési hiánycél azonban nincs veszélyben – mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Dow Jones hírügynökségnek adott interjúban kedden. Varga Mihály reagált Pleschinger Gyula kijelentésére, azt mondta 'nehéz büszkélkedni egy mínusz 1,3 százalékos növekedési adattal, de 'nem reménytelen a helyzet', mivel a kormány olyan fontos döntéseket hozott az elmúlt két évben, amelyek megteremtik a jövőbeli növekedés alapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.