Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2012. Június 16. 08:22, szombat | Belföld
Forrás: MTI

NFM: A térségi igények alapján korrigálták a vasúti menetrendet

NFM: A térségi igények alapján korrigálták a vasúti menetrendet

A térségi egyeztetések nyomán az áprilisi menetrendi változások óta alacsonyabb járatszámmal üzemelő tíz vasútvonalon a helyi igényeknek megfelelően módosították a menetrendet június 16-tól - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.

Az NFM tájékoztatása szerint a részben önkormányzati kezdeményezéseken alapuló finomhangolás összesen 29 vonatot érint. A korrekció mintegy 100 település közel 800 ezer lakosának közlekedési lehetőségeiben hoz kedvező változást.
A módosítások - a korábbi menetrendi összehangolási intézkedések céljait megtartva - az utazási igényeknek megfelelő pontosításokat foglalnak magukban, így nem járnak jelentős többlet teljesítmény- és költségigénnyel - hangsúlyozza az NFM.
A változtatással egyes vonatok indulási és érkezési ideje módosul, több járat a jelenleginél hosszabb útvonalon, több település érintésével, kedvezőbb csatlakozási lehetőségeket biztosítva közlekedik majd.
A minisztérium tájékoztatása szerint a változtatásban érintett a Zalaszentiván–Nagykanizsa, Budapest–Porpác, Siófok–Kaposvár, Sárbogárd–Bátaszék–Baja, Vác–Balassagyarmat, Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc, Nyékládháza–Tiszapalkonya–Erőmű, Budapest–Szolnok, Mezőhegyes–Újszeged, Szolnok–Szentes–Hódmezővásárhely vonal.
Példaként említi a minisztérium, hogy Balassagyarmat és Ipolytarnóc között az üzemi okból szerelvényvonatként közlekedő vonatok helyett új vonatpár közlekedik Ipolytarnócról késő délutáni (18.48), Balassagyarmatról hajnali (4.53) indulással.
Nyékládháza és Tiszapalkonya-Erőmű között teljesen új, egy pár Miskolc-Tiszai – Tiszapalkonya Erőmű között közlekedő vonatot és további 7 pár, Tiszapalkonya Erőmű/Tiszaújváros és Nyékládháza szakaszra korlátozott vonatot tartalmazó menetrendet vezet be a módosítás.
A Mezőhegyes-Újszeged vonalon új vonatpár közlekedik a vasárnapi közlekedési rend szerinti napokon, az esti órákban Dél-Békésből közvetlen eljutási lehetőséget biztosítva a Szegedre tartó egyetemisták és középiskolások számára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 18:07, kedd | Belföld

A használtautó-import közelíti a járvány kitörése előtti szintet

Júliusban több mint 12 ezer használt import személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami az előző hónaphoz képest 13 százalékos, az áprilisi mélyponthoz viszonyítva pedig 61 százalékos növekedés;

2020. Augusztus 04. 16:04, kedd | Belföld

Letartóztattak egy nevelt gyermeke bántalmazásával gyanúsított apát

Hónapokon keresztül, rendszeresen bántalmazta nevelt gyermekét egy férfi a gyanú szerint, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2020. Augusztus 04. 14:00, kedd | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya, amelyet a Tesco áruházak vásárlói adománykuponokkal segíthetnek. Az akció célja, hogy kétezer iskolatáskát töltsenek meg a szükséges felszerelésekkel

2020. Augusztus 04. 11:01, kedd | Belföld

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték - közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.