Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. Június 01. 15:11, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Nem fizette a tartásdíjat – fogház várhat rá

Nem fizette a tartásdíjat – fogház várhat rá

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon egy 39 éves Nógrád megyei apával szemben, aki évek óta nem fizette a tartásdíjat gyermeke után, így most szabadságvesztés várhat rá.

A 39 éves férfi 2015 óta él külön kiskorú gyermekétől, aki után jogerős bírósági döntés alapján havi 40.000 Ft összegű tartásdíjat kellene fizetnie. Mivel tartásdíjfizetés kötelezettségének nem tett eleget, a Balassagyarmati Járásbíróság 2020 júniusában 8 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki vele szemben.

A büntetés végrehajtásának felfüggesztésekor a bíróság a kiszabott büntetés azonnali végrehajtásától meghatározott ideig eltekintett: ha ezen idő alatt az elítélt törvénytisztelő életmódot folytatott volna, a bíróság a próbaidő leteltét követően a büntetést kitöltöttnek tekintette volna.

A férfi azonban az ítélet ellenére továbbra sem fizetett gyermeke után, munkáltatójánál sem jelezte, hogy tartásdíj fizetési kötelezettége van, így az elmúlt két évben további 960.000 Ft tartásdíjhátralékot halmozott fel.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen tartási kötelezettség megszegésének vétsége miatt emelt vádat, melyben már végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a korábban felfüggesztett 8 hónap szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el a bíróság.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö