Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2012. Június 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem biztos, hogy meg tudnak állapodni a bankok a kormánnyal

Nem biztos, hogy meg tudnak állapodni a bankok a kormánnyal

A magyar kereskedelmi bankok „intenzív és nagyon nehéz” tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal a pénzügyi tranzakciós adó kapcsán, mondta a Bankszövetség alelnöke, Kovács Levente, a Bloomberg hírügynökség szerint.

Kovács Levente úgy véli, van esélye, hogy nem is jutnak megegyezésre. A Parlament az őszi időszakban szavazhat a tranzakciós adóról, Kovács szerint.Mivel a Bankszövetség – a kormánnyal decemberben egyeztetett – 60 milliárd forintos maximum terhet tart elképzelhetőnek, a kormány viszont 355 milliárd forintos terhet róna a bankszektorra, így valóban elég távol vannak az álláspontok. Az Equilor elemzői úgy gondolják azonban, hogy a tervezett 283 milliárd nem fog tudni befolyni a tranzakciós adóról, így még változhatnak a tranzakciós adó kondíciói.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 10:21, szerda | Belföld

Magyar élelmiszereket vásárlók szokásait kutatták

Az olcsóság szempontja háttérbe szorul a magyar élelmiszerek vásárlása során, ha az egyéb élelmiszerek és a hazai termékek között kell a vásárlónak dönteni.

2020. Szeptember 30. 09:56, szerda | Belföld

Kevesebb élelmiszert dobunk ki

Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között,

2020. Szeptember 30. 07:55, szerda | Belföld

Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél - derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható.

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.