Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 25. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Megtérítette a kárt és bocsánatot kért – elkerülte a bírósági felelősségre vonást

Megtérítette a kárt és bocsánatot kért – elkerülte a bírósági felelősségre vonást

A Salgótarjáni Járási Ügyészség az eredményesen végződött közvetítői eljárás után megszüntette a magánlaksértés miatti büntetőeljárást azzal a férfivel szemben, aki rátörte volt barátnőjére a lakása ajtaját.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság folytatott nyomozást az ellen a 31 éves férfi ellen, aki 2020. augusztus 21-én kora reggel megjelent a volt barátnője salgótarjáni lakásánál, mert szerette volna, ha a sértettel kibékülnek. A nő harmadik emeleti lakásának ajtaján kopogni, majd dörömbölni kezdett, de a sértett nem engedte be, ezért a kulcsra zárt bejárati ajtót benyomta és bement a lakásba. Ott könyörögni kezdett a nőnek, hogy állítsák helyre a kapcsolatukat, de miután a sértett ettől elzárkózott, elhagyta a lakást.

Az ajtó megrongálásával okozott 10.000 Ft kárt a férfi később önként megtérítette.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a magánlaksértés miatt indult ügyet közvetítői eljárásra utalta, miután a férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

A közvetítői eljárás eredményesen zárult, a gyanúsított a bűncselekmény káros következményeit a sértettel kötött megállapodásban jóváhagyott módon jóvátette, bocsánatot kért, amit a sértett elfogadott és kijelentette hogy az ügyet lezártnak tekinti.

Az ügyészség ezért a férfivel szemben a büntetőeljárás megszüntetéséről határozott. Ezzel a sértett rövid idő alatt érdemi jóvátételt kapott, a gyanúsított elkerülhette a büntetőjogi felelősségre vonást, és a bíróság is tehermentesítésre került, miután az eljárás ügyészi intézkedéssel lezárult.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.