Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 25. 09:06, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megbírságolták az adókikerülőket

Megbírságolták az adókikerülőket

A foglalkoztatottak bejelentése szempontjából javult az adózói fegyelem, ugyanakkor a nyugtaellenőrzések harmadában találtak valamilyen mulasztást.

Több mint 19 millió forint bírságot szabott ki a mulasztást elkövető vállalkozókra a téli ünnepekhez kapcsolódó ellenőrzés-sorozata nyomán a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága - tájékoztatta az MTI-t a főigazgatóság főosztályvezetője.
A hatóság 11 üzlet 12 napos bezárását is elrendelte a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében 85 helyszínen elvégzett, közel 700 vizsgálatot követően - közölte Körtvélyesi Erzsébet. A szándékos adókikerülők a szankciókon túl utólagos ellenőrzésekre is számíthatnak - tette hozzá.
Mint elmondta, az adóhatóság a 2011. november 15-től december 31-ig terjedő időszakban összehangolt ellenőrzéssorozatot folytatott, amelyet az adóellenőrök pénzügyőrökkel, rendőrökkel, valamint a megyei kormányhivatal szakigazgatási szerveinek munkatársaival közösen végeztek. A piacokon, vásárokon, illetve a különböző rendezvényeken hétvégén, illetve éjszakai időpontokban is megjelentek a revizorok.
Kiemelt figyelmet fordítottak a jövedéki termék-forgalmazás, valamint a fenyőfa-árusítás vizsgálatára. Jellemzően a nyugta-, számlaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrizték, de a játékgépek, pénznyerő automaták működtetését is érintették az akciók.
Változatlanul érvényes, hogy az ünnepekhez közeli napokon, főként a délutáni időpontokban és hétvégén az átlagosnál nagyobb gyakorisággal érhető tetten szándékos jogsértés - mondta a főosztályvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.