Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2022. December 06. 10:41, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Másfél év szabadságvesztés vár a salgótarjáni belváros rémére

Másfél év szabadságvesztés vár a salgótarjáni belváros rémére

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a megyeszékhely Salgótarján belvárosában követett el többször is garázdaságot.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a megyeszékhely Salgótarján belvárosában követett el többször is garázdaságot.

A férfi 2022. március első napjaiban egy áruházlánc több salgótarjáni boltjából lopott. A kedvence a whisky és a bonbonok voltak, amiket a ruházatába rejtett, majd fizetés nélkül távozott, összesen több mint 40.000 forint kárt okozva.

Március 7-én egy másik üzletben is szerencsét próbált, ahonnan mintegy 25.000 Ft értékben akart lopni, de a bolt biztonsági őre tetten érte és feltartóztatta, így a kár megtérült.

A férfi 2022. május 18-án reggel a város főtéren lévő buszmegállóban belekötött egy nőbe, az arcához tette az öklét és azzal fenyegette meg, hogy eltöri az állát, az emiatt őt számon kérő férfit pedig bántalmazta is: két alkalommal felé rúgott, a második rúgása a férfi bal combját el is találta.

2022. május 29-én a férfi egy meglátta az anyját egy férfivel, akit váratlanul, hátulról a bal fülén megütött. Az anyja közéjük állt, a fiú eközben azt kiabálta a fülén megsérült férfinek, hogy "Kutya vagy!" , "Megöllek!".

Június 3-án késő este a vádlott egy nőt támadott meg a belvárosban: hátulról a bal kezét megfogta, összefogta a két kezét, a haját három alkalommal megrángatta, amitől a feje hátra rándult, 8 napon belüli sérülést okozó módon. A nő a fájdalomtól felsikoltott, mire a férfi elengedte őt és távozott a helyszínről.

Június 14-én este a férfi az autóbusz pályaudvaron egy várakozót minden előzmény nélkül két kézzel tenyérrel mellkason ütött, aki el is esett. A vádlott ezután tovább randalírozott, a városközponti áruház előtti utcaszakaszon a járókelőknek obszcén jeleket mutogatott, azt ordítozva, hogy "Mindenkit felvisz magához és meg fog baszni!", majd átszaladt a főtérre, ahol egy kutyáját sétáltató járókelőt két kézzel nagy erővel megtaszított, amitől az a járdára esett, megütve a csípőjét és a könyökét. Az ámokfutó még ekkor sem nyugodott meg, visszament a buszpályaudvarra, ahol szintén minden előzmény nélkül ököllel, nagy erővel az arcán megütött egy nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A cselekményei miatt ekkor letartóztatásba kerülő férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség most nyújtotta be vádiratát a két lopás, négy garázdaság és a két könnyű testi sértés miatt. Az ügyészség halmazati büntetésként fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre és a terhelt közügyektől való eltiltására tett indítványt azzal, hogy teljes körű beismerő vallomás esetén az előkészítő ülésen 1 év 6 hó fogházbüntetést, illetve 2 év közügyektől eltiltást tart tudomásul vehetőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.