Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2021. Február 19. 13:53, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatta a bíróság az élettársát bántalmazó férfit

Letartóztatta a bíróság az élettársát bántalmazó férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 31 éves, többszörös visszaeső Nógrád megyei férfinek a letartóztatását,

aki tavaly év végén és 2021 év elején többször bántalmazta élettársát.

A férfi 2020 novemberének egy éjjelén ittas állapotban féltékenységből veszekedni kezdett élettársával, majd bántalmazni kezdte: az arcán, majd testszerte ütötte, a felsőtestén pedig meg is rúgta. A nő zúzódásos sérüléseket, a szemhéj és a szemkörnyék nyílt sebét, agyrázkódást, és többszörös bordatörést szenvedett, ez utóbbi nyolc napon túl gyógyult.

A gyanúsított 2021. január 25-én hajnalban ismét bántalmazta élettársát, most a bal vállát és a bal oldalát ütötte, és bordatájékon rúgta. Ekkor a nőnek könnyebb sérülései keletkeztek, de a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A többszörös visszaeső gyanúsított legutóbb 2020 áprilisában szabadult börtönbüntetésből, így a nőt mindkétszer a feltételes szabadság alatt bántalmazta. Ezért, és mivel a második bántalmazás után megkísérelt megszökni, az osztrák határon fogták el, a szökés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a nyomozási bíró – az ügyészi indítványnak helyt adva – elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

2021. Február 26. 09:27, péntek | Helyi

Rács mögött a betörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival két salgótarjáni családi házba is betört.

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.