Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2022. Június 14. 12:40, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban az ámokfutó rabló

Letartóztatásban az ámokfutó rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a többszörös visszaeső férfinek a letartóztatását,

aki Balassagyarmaton ittas állapotban egy autót akart elrabolni, majd a sértettet is magával vonszolva menekült, később pedig balesetet okozott az autóval.

A 26 éves férfi 2022. június 8-án késő este az egyik balassagyarmati áruház parkolójában odalépett a gépkocsija mellett álló sértetthez, aki a jármű motorját járva hagyta, és a nyitva lévő bal első ajtótól mintegy fél méter távolságra cigarettát szívott.

A gyanúsított odament hozzá, majd szó nélkül nagy erővel mellbe lökte, amitől a sértett hanyatt esett. Az elkövető ekkor beült a vezetőülésébe, a sértett ezt észlelve felkelt a földről és behajolt a járműbe, megpróbálva megakadályozni annak elvitelét.

A gyanúsított azonban a jármű megtartása érdekében előre menetben nagy sebességgel elindult, közvetlenül veszélyeztetve ezzel a gyanúsított ruhájába, illetve a gépkocsi B oszlopába kapaszkodó sértett testi épségét. Mintegy 5-10 méter távolságon vonszolta magával a parkoló területén a sértettet, aki végül az aszfaltos felületre esett, és mindkét karján, bal lábán, illetve a hátán szenvedett sérüléseket.

A rabló az általa előidézett veszélyhelyzet során megsérülő sértettet segítségnyújtás nélkül hátrahagyva Balassagyarmat városközpontja irányába indult, eközben a jármű felhajtott az útpadkára és egy bokron is áthajtott.

A férfi nagy sebességgel a Rákóczi úti körforgalomig közlekedett, ahol hátulról belehajtott egy szabályosan közlekedő személygépkocsiba. Ekkor személyi sérülés ugyan nem történt, de a gyanúsított által vezetett jármű olyan mértékben megrongálódott, hogy az a további közlekedésre már nem volt alkalmas.

Az ámokfutó ekkor anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy az általa okozott balesetben érintett másik jármű vezetője vagy akár kívülálló más személy megsérült vagy segítségnyújtásra szorul-e, gyalogosan eltávozott a helyszínről, de később elfogták.

Fiatal életkora ellenére többször, többek között rablás miatt is volt már büntetve, legutóbb ez év tavaszán szabadult.

A mostani cselekménysorozata kapcsán öt bűncselekmény miatt is felelnie kell. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói rablás, közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás, ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki őt gyanúsítottként.

A férfit az ügyeletes ügyész indítványa nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra letartóztatta.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.