Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 28. 08:20, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Legyen óvatos az online bankolással

Legyen óvatos az online bankolással

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait a netbank használatára vonatkozóan.

A rendőrségen 2022. november 17-én egy magyarnándori férfi tett feljelentést, miszerint az előző nap este internetes banki oldalának használata közben négymilló forinttal károsították őt meg ismeretlen csalók. A férfi előző este be akart lépni az internetes netbankjába és onnan utalást indítani, azonban az interneten keresztül egy, az eredeti netbank felülethez megszólalásig hasonlító oldalra lépett be. Ez az online oldal a sértett részére az eredeti netbankhoz hasonló módon küldte a belépéshez szükséges nyolc számjegyű kódokat, így a férfi nem fogott gyanút. A kódok beírását követően azonban a férfi számlájáról – a sértett akaratán kívül - négymillió forint került átutalásra egy idegen számlára.

Ugyanezzel a módszerrel november 23-án egy érsekvadkerti nő számlájáról szereztek meg több mint 400.000 forintot a csalók.

A rendőrség mindkét esetben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen, aki a sértettek netbankjához megszólalásig hasonlító adathalász felületet hozott létre, amelynek segítségével megszerezte a sértettek netbankjához szükséges belépési adatait és megkárosította őket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében azt kéri a bankszámla-tulajdonosoktól, hogy amennyiben netbankon keresztül intézik a pénzügyeiket, úgy használják a bank telefonkészülékekre letölthető netbank-applikációját, és ne a böngészőbe beírva nyissák meg a netbankot. A csalók nem csak a pénzintézetek internetes oldalait tudják lemásolni, de a telefonszámukkal is vissza tudnak élni. Mielőtt bejelentkeznének az internetbankba, mindig ellenőrizzék a böngésző címsávban a honlap pontos címét, majd kattintsanak a böngésző címsorban megjelenő lakat ikonra, így láthatják, hogy valóban az Önök bankja üzemelteti-e a honlapot. Azonnal zárják be az oldalt, ha más jelenne meg! Amennyiben a megszokott banki telefonszámról, de nem magyar nyelven kap a Banktól választ az ügyfél, az is gyanús jel!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozata lett, haladéktalanul értesítse a rendőrséget vagy tegyen bejelentést a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö