Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. Június 01. 15:28, szerda | Helyi
Forrás: police

Köszönet és elismerés a bátor segítségnyújtásért

Köszönet és elismerés a bátor segítségnyújtásért

A Rétsági Rendőrkapitányság vezetője köszönetét és elismerését fejezte ki azoknak a bátor állampolgároknak, akik segítettek a lopás feltételezett elkövetőjének elfogásában.

Tánczos Miklós rendőr ezredes, a Rétsági Rendőrkapitányság vezetője elismerésben részesítette Baranyi Hajnalka és Ellenbach István rétsági lakosokat, akik kiemelkedő segítséget nyújtottak egy vagyon elleni bűncselekmény feltételezett elkövetőjének elfogásában. A hölgy és a férfi a bűncselekmény észlelését követően értesítették a rendőrséget, illetve a gyanúsított szökésének megakadályozásában közreműködtek.

A rendőrségre 2022. május 26-án 22 óra 31 perckor érkezett az állampolgári bejelentés, miszerint rendőri segítséget kérnek, mert egy ideiglenesen lakatlan házba ismeretlen férfi betört.

A nyomozás adatai szerint a 46 éves férfi az ingatlan udvarára a kerítésen átmászott, majd az ott lévő épületbe az ablakon keresztül bement, és ott különféle fém háztartási eszközöket gyűjtött össze egy zsákba. A tárgyakat ellopni már nem tudta, mert a ház tulajdonosa tetten érte és a segítségére siető állampolgárokkal a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották, így lopási kár nem keletkezett.

A rendőrök a férfit elfogták, a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és kezdeményezik bíróság elé állítását. A 46 éves helyi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö