Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 09. 08:39, hétfő | PR

Itt a hideg, elő a gumiprofilokkal!

Itt a hideg, elő a gumiprofilokkal!

Sokan nem hallottak még a gumiprofilok használatáról, és továbbra is jégveremmé hűlő lakásban vacognak, miközben vagyonokat kifizetnek a fűtésszámlára. Mutatunk négy terméket, ami megtartja a meleget és a pénzedet is.

Egy lakás vagy ház korszerűsítésének első lépése a nyílászárók cseréje. Ez azonban sokszázezer, deakár többmillió forintos tétel is lehet. Megmutatjuk, mit tehetsz, ha párezer forintból meg akarodúszni a következő néhány évre a hőszigetelést.

Mi fán terem a gumiprofil?

A régi ablakok még egy üvegréteggel készültek, de jobb esetben dupla változatban. Ilyen helyekensokan a két ablakszárny közé tömött habszivaccsal próbálják a rosszul záró ablakok szigetelésétjavítani, pedig ennek a megoldásnak a hatékonysága igen alacsony – emellett csúnya is.

Az ablakszigetelő gumiprofilokat pont ezeknek az elavult ablakoknak a megmentésére találták ki.Ezek lényegében öntapadó ragasztószalaggal ellátott rugalmas, belül üreges habszalagok, amikláthatatlanul zárják el az ablak réseit.


Gumiprofilok fajtái

A gumiprofilokat az ablakon lévő rés méretétől és formájától függően kell megválasztani.

  • A kisebb rések szigetelésére az E profil használata tökéletesen megfelel. Ennek a szalagnakhárom apró lamellája van, amik 2 mm-es rést képesek tökéletesen, több rétegben elzárni.
  • A P profil akkor hasznos, ha a rések mérete nem egyforma. Ez legtöbbször az enyhénmegvetemedett ablakoknál fordul elő, ahol felül vagy alul jóval nagyobb a rés, mint azablakon körben. Ez a szalag elzárja az akár 5 mm-es réseket is, de nem okoz gondot az ablakzárásánál ott, ahol csak kisebb a rés.
  • A D profil az igazán nagy rések zárását is lehetővé teszi, mert egészen 7 mm-es távolságokatis sikeresen töm el. A lötyögő ajtók zárását is tökéletesen megoldja és végképp kizárja ahideget.
  • Az ajtók esetében egy további bevethető termék az ajtótömítő habszalag. Ez egy négy centiszéles habszalag, amit az ajtó aljára kell felragasztani úgy, hogy a lelógó rész éppen a földigérve teljesen eltömítse az ajtó alatti réseket.

Mire figyeljünk?

Ezek a remek gumiprofil szalagok bármilyen ablakra és ajtóra felerősíthetőek és képesek évekigtökéletesen zárni a réseket. A vásárlás előtt azonban alaposan vizsgáljuk meg a rés méretét ésjellegét, hogy a megfelelő formájú gumiprofilt választhassuk.

A felhelyezéshez nincs szükség külön ragasztóra, mert az öntapadós gumiprofilokat egyszerűen éstisztán fel lehet ragasztani. Arra azonban fontos odafigyelni, hogy ragasztás előtt alaposan tisztítsuk meg a felületet és zsírtalanítsuk egy mosószeres lemosással. Ha az ablakkeretben is repedésekvannak, akkor érdemes vékonyan fagittel végighúzni a felületet, mert sokkal jobban fog tapadni aszalag. A gittnek hagyjunk megfelelő száradási időt, mielőtt a szalagot felragasztjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat