Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2021. Január 08. 12:10, péntek | PR

Hitelfedezeti biztosítás: a bizonytalan helyzetek megoldása

Hitelfedezeti biztosítás: a bizonytalan helyzetek megoldása

A jelenleg fennálló járványhelyzetben sokak munkahelye vált bizonytalanná. Ez természetesen anyagilag is jelentős terhet jelent, melyet a hitelek törlesztésekor hatványozottan érezhetünk.

A hitelfedezeti biztosítás ebben az esetben is felkészülten áll a rendelkezésünkre.

Ingatag munkahelyek

Ahogy minden globális jelenség, úgy a koronavírus-járvány is több fronton érezteti hatását. Nem elég, hogy a sorozatos megbetegedések és halálesetek egy alapvető félelmet keltenek társadalmi szinten, a gazdasági hatások is egyre inkább szembetűnők. Bizonyos szektorok, ágazatok sokkal inkább terheltek ilyen szempontból, hiszen pl. a turizmus, a vendéglátás szinte soha nem látott visszaesést mutat. De ha a nagyobb képet nézzük, akkor sem biztató a helyzet.

A munkáltatók ilyen helyzetben igyekeznek visszafogni a költségeiket, mely a legtöbbször a munkavállalókon csattan. A bércsökkentés a minimum, de előfordul, hogy a munkájuk sem válik tovább biztosítottá, így kénytelenek váltani, már ha van hová. A munkaerőpiac jelenlegi állása szerint sokan váltak munkanélkülivé az utóbbi időben. A bevételkiesés minden esetben fájó pont, ez pedig még inkább igaz akkor, ha egy vagy akár több hitelünk is van, melyet törlesztenünk kell. A jelenlegi válság is jól mutatja, hogy minden helyzetre érdemes felkészülni ilyen szinten is, erre pedig a hitelfedezeti biztosítás kínál remek opciót.

A váratlan helyzetekre specializálódott biztosítás

A hitelfedezeti biztosítás – ahogy neve is mutatja – a folyamatban lévő hiteleink fedezetét jelenti, mely annyit tesz, hogy bármilyen váratlan, a hiteltörlesztést befolyásoló esemény bekövetkezése esetén a biztosító vállalja a törlesztőrészleteink fizetését. Természetesen ennek is megvan a saját szabályrendszere, nem jelent korlátlan tehermentesítést, ugyanakkor komoly segítséget jelenthet pl. állásvesztéskor, de tartósabb betegség vagy halálozás esetén is.

Sajnos bármikor érhetnek minket váratlan helyzetek és – ahogy említettük – manapság az munkanélküliség nagyon is gyakori és fenyegető veszély. A hitelfedezeti biztosítás esetén fontos, hogy ez a helyzet tartósan kell, hogy fennálljon a fedezet életbe lépéséhez. De mit is jelent ez? A biztosítás a tartós munkanélküliséget 60 nap időtartam felett számolja, így tehát a munkanélküliség 61. napjától kezdve lép be a folyamatba és vállalja a hiteleink törlesztését.

Időtartam és költségek

Ha úgy döntünk, hogy hitelünk mellé hitelfedezeti biztosítást is választunk, két dologról nem szabad megfeledkeznünk: a biztosítás időtartama nem korlátlan, illetve bizonyos többletköltségekkel jár. Előbbi esetben az általános feltételek szerint a biztosító legfeljebb 6 hónapig vállalja át a hiteltörlesztést, tartós munkanélküliség esetén a már említett időtartam után.

A költségek oldaláról nézve sok függ a törlesztőrészletek nagyságától is. A hitelfedezeti biztosítás jellemzően a havi törlesztőnk értékének egy bizonyos százalékáért – jellemzően 3-4 – vehető igénybe. A szolgáltatás értékét tekintve azonban ez igencsak csekély ár, hiszen, ha fizetőképesek vagyunk, csak minimális többletet jelent, szorult helyzetekben viszony nagyon fontos mentőövet jelenthet. A bizonytalan helyezetekre mindig érdemes tehát felkészülni, a hitelfedezeti biztosítás pedig éppen ebben segít nekünk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2021. Január 07. 17:07, csütörtök | PR

A nagy bojlerválasztó

Az elmúlt évtizedekben a bojler olyan eszköz lett, ami rengeteg háztartásban megtalálható. Legyen szó elektromos- vagy gázbojlerről, népszerűsége töretlen.

2021. Január 07. 16:59, csütörtök | PR

Hogyan találj szakembert pesti költöztetéshez?

A költözés Pest belvárosában egy külön tudományág. Aki már a sokadik albérletét koptatja, vagy esetleg többször váltott lakást Pest területén, tudja, hogy nem mindegy, ki viszi a holmikat, mikor és hogyan.

2021. Január 07. 16:54, csütörtök | PR

Támasztólétra a biztonságos magasságért

A magaslati munkák biztonságos elvégzéséhez számos eszköz áll rendelkezésre. Az erre alkalmas legalapvetőbb eszközök a különböző létrák, melyek jól szállítható és könnyedén felállítható opciót jelentenek.