Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

Hideg idő sok napsütéssel

Szerdán kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű. Délután az ország legnagyobb részén napos időre számíthatunk, csupán nyugaton, délnyugaton zavarhatják időnként felhők a napsütést, de csapadék már nem valószínű. A keleti-északkeleti szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. Napközben a csúcshőmérséklet 0 és 5 fok között alakul.

Csütörtökön országszerte derült, napos időben lesz részünk, felhő sehol sem lesz az égen. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban -11, -6, a fagyzugokban néhol -15, napközben 1-5 fok várható.

Pénteken is sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen. A nyugatias szél az ország északi felén többfelé megélénkülhet. A reggel ismét erősen fagyos lesz. Napközben 3 és 7 fok közé melegedhet a levegő.

Hétvégén már gyakrabban lehet felhős az ég, főként szombat este, éjjel több helyen előfordulhat kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. A légmozgás gyakran lesz élénk, főként vasárnap erős. Tovább enyhül az idő, a csúcshőmérséklet szombaton 3-9, vasárnap 5 és 10 fok között alakul, ekkorra az éjszakai fagyok is jelentősen szelídülnek, többfelé meg is szűnnek.

Orvosmeteorológia.:

Szerdán frontmentes idő várható, de a hideg, fagyos idő miatt az érzékenyek körében izomgörcsök, végtagfájdalmak előfordulhatnak, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A szelesebb tájakon fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-problémák is előfordulhatnak.

Alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk.

A sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!


Kiadta: Időkép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit