Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2022. December 02. 11:01, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Házi őrizetből rács mögé

Házi őrizetből rács mögé

A pásztói rendőrök eljárást folytatnak egy 18 éves és egy 32 éves férfival szemben, mivel a megalapozott gyanú szerint betörtek egy kállói családi házba.

A sértett 2022. november 29-én 7 óra 9 perckor tett bejelentést, miszerint kállói családi házába betörtek és több értéket is elloptak. A pásztói rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeként beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 és 38 éves helyi lakosokat.

A két férfi a bejelentés előtti napon Kálló belterületén egy családi ház lakattal lezárt ajtaját kifeszítette és az ingatlanba bement. A házba bejutva az épület kulcsra zárt szoba ajtaját testi erővel benyomták és onnan különböző értékeket – fülhallgatót, szépségápolási termékeket, plédeket, led szalagot, ruhaszárítót, ágyneműt – vittek magukkal. A rendőrök a helyi lakosokat elfogták, előállították és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A hatóság tagjai a 18 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, mivel a Balassagyarmati Járásbíróság végzése alapján – lopás bűncselekmények elkövetése miatt – bűnügyi felügyelet alatt állt, amelyet megszegett és a házi őrizet helyéül kijelölt ingatlant elhagyva újabb szándékos bűncselekményt követett el.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.