Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 19. 11:31, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Háromszáz testvérpárt várnak a szigethalmi ikertalálkozóra

Háromszáz testvérpárt várnak a szigethalmi ikertalálkozóra

Háromszáz testvérpárt várnak a szombati szigethalmi országos ikertalálkozóra, amelyen egy- és kétpetéjű, hármas és "többes" ikrek vesznek részt. A határokon túl is egyre népszerűbb rendezvény szervezői körülbelül ötezer vendégre számítanak.

Az ikertalálkozót a Pest megyei település szabadidőközpontjában rendezik meg. Jakab Judit főszervező az MTI-nek elmondta, hogy színes programokkal készülnek és most először flekkensütőversenyt is rendeznek.
Felidézte, hogy az első néhány ikertalálkozót Ercsiben, a ma már nem élő ötletgazda lakhelyén tartották, Szigethalmon pedig most nyolcadik alkalommal gyűlnek össze az egy- és kétpetéjű testvérek. Az előzetes regisztráció alapján legalább 300 iker érkezik majd, többen a határon túlról, például Szlovákiából, Szerbiából, Ausztriából.
Nevezési díjat senkitől, még a gyermek és felnőtt szépségversenyen résztvevőktől sem kérnek. A mostani verseny - amelynek zsűrijében az ötletgazda özvegye, valamint a tavalyi győztes szlovák ikerpár tagjai is helyet foglalnak - annyiban különbözik a tavalyitól, hogy a gyermek kategória alsó korhatárát 3-ról 2 évre szállították le, míg az úgynevezett klasszikus női szépségversenyen idén a harmincon felüli - legfeljebb 32 éves - ikrek is indulhatnak.
A győztesek fejére vándorkorona kerül, fődíjként egy négyfős prágai hétvége is vár rájuk, emellett a dobogósok díszes szalagot és többféle értékes jutalmat is kapnak. Az ikrek, szüleik és a több ezer vendég számára orvosok, pszichológusok és szociológusok részvételével szakmai előadásokat is tartanak, míg a szórakoztatásról zenei fellépők - köztük Janicsák Veca és Wolf Kati - gondoskodnak. A legkisebbek játszóházban múlathatják az időt, de a kézműves vásáron és a vidámparkban is érdemes lesz körülnézni - mondta az ikertalálkozó főszervezője.

Címkék: Család-szabadidő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.