Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2021. Április 28. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Hamis alibit szolgáltatott barátjának – fegyház járhat érte

Hamis alibit szolgáltatott barátjának – fegyház járhat érte

Egy 67 éves férfit emberöléssel gyanúsítottak a hatóságok, ezért 51 éves barátjával elhatározták,

hogy az a gyilkosság idejére hamis alibit szolgáltat neki, majd a fiatalabb férfi két kihallgatás során is megpróbálta más személyre terelni az emberölés gyanúját.

A két férfi évtizedek óta barátságban állt, 2018 októbere és decembere között pedig cellatársak voltak egy büntetés-végrehajtási intézetben.

Az idősebb férfi ellen egy 2002-ben elkövetett emberölés miatt volt büntetőeljárás folyamatban, ezért barátját megkérte arra, hogy a bűncselekmény elkövetésének idejére biztosítson neki alibit. Közösen írtak egy beadványt, melyben azt állították, hogy a fiatalabb cellatárs az ügyre vonatkozó és a barátját mentő információkkal rendelkezik, majd az iratot a nyomozó hatóságnak és a gyanúsított ügyvédjének is elküldték.

A fiatalabb férfi az ellene folytatott eljárásban a kihallgatása során kijelentette, hogy a 2002-es emberölés idején idősebb barátja az ő lakodalmán vett részt, a gyilkosságot pedig egy másik, általa ismert férfi követte el.

Ezután az emberölés miatt nyomozó rendőrök is kihallgatták őt, nekik meg is nevezett – valótlanul – egy konkrét személyt gyilkosként, azzal, hogy az emberölés hátterében üzleti vita állt.

Hamar kiderült azonban, hogy a tanú nem mond igazat, mivel a gyilkosság idején nem kötött házasságot és lakodalmat sem tartott, így barátja sem vehetett részt az esküvőn.

A két férfi terhére igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények róhatók, ezért az ügyészség a vádiratában mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlottak fizessék meg az eljárás során keletkezett 159.000 Ft bűnügyi költséget is.

Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

2021. Május 11. 14:51, kedd | Helyi

Erdők, mezők, természetvédelmi területek közös ellenőrzése

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak.

2021. Május 11. 14:25, kedd | Helyi

Három év is járhat a járművezetéstől eltiltás alatti vezetésért

2021. május 14-én hatályba lép a Büntető Törvénykönyv legújabb módosítása, mellyel bűncselekménnyé válik az eltiltás hatálya alatti járművezetés.

2021. Május 07. 12:32, péntek | Helyi

Letartóztatták a dílert

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak a 37 éves, kábítószerekkel kereskedő férfinek a letartóztatását, akinek a lakásán négyféle drogot is találtak a salgótarjáni nyomozók.