Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 28. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Hamarosan átadják a Katalin-hidat Szécsénykovácsi és Szécsény között

Hamarosan átadják a Katalin-hidat Szécsénykovácsi és Szécsény között

A Katalin nevet viselni majd a szlovákiai Szécsénykovácsi (Kovácovce) és a magyarországi Szécsény közti Ipoly-híd, amelyet a tervek szerint február 24-án adnak át a forgalomnak.

A magyar-szlovák együttműködés keretében európai uniós támogatással újjáépített Ipoly-híd névtábláját pénteken leplezte le Szécsénykovácsi Petőháza nevű részében Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter – tudósított az MTI.
A tábla felirata szerint a Katalin nevet a híd Molnár Katalinnak, az Ipoly Hidak Újjáépítéséért Polgári Társulás tavaly elhunyt első elnökének az emlékére kapja.
„Molnár Katalin volt az, aki közel tíz éven át időt, energiát, pénzt nem kímélve szervezte a hídépítéshez szükséges szakmai fórumokat, ő kilincselt minisztériumokban, hivatalokban, részt vett a hidak építéséhez szükséges pályázatok előkészítésében és lebonyolításában. Ezért is szeretnénk, ha az egyik Ipoly-híd a nevét viselhetné” – nyilatkozta Lőrincz Mária, az Ipoly Hidak Újjáépítéséért Polgári Társulás jelenlegi elnöke a közelmúltban az Új Szó című pozsonyi magyar napilapban.
Az immár második újjáépített Ipoly-híd hossza 75 méter. Az építkezés 2010 végén kezdődött, de az árvíz és a rendkívüli hideg tél miatt befejezése késett. Peter Hajnala, Besztercebánya megye szóvivője szerint jelenleg a létesítmény műszaki átadása folyik. A híd ünnepélyes átadását és megnyitását február 24-re tervezik.
Mindkét fél arra számít, hogy a híd üzembe helyezése megkönnyíti a közlekedést és a kapcsolattartást a határ menti régiók között, s hozzájárul azok együttműködéséhez, az idegenforgalom és a kulturális élet fellendítéséhez.

Címkék: Katalin-híd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)