Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2022. Február 01. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Fehér üzemet alakít ki a Pirazol Kft. Salgótarjánban

Fehér üzemet alakít ki a Pirazol Kft. Salgótarjánban

Megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosító úgynevezett fehér üzemet hoz létre salgótarjáni telephelyén a Pirazol Kft.

A beruházáshoz feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában 311,17 millió forintot nyert el a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz pályázatán az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztés célja két fő szegmensre összpontosít, az óceánjáró luxushajóra történő komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések gyártására, illetve a nyomástartó berendezések gyógyszeripari felhasználására.

A projekt keretében a már meglévő 1035 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítják át fehér üzemmé. Hozzátették, hogy a csarnokban jelenleg nincs semmiféle szellőztető rendszer, a nyílászárók állapota is jelentősen leromlott, így fennáll a porszennyeződés lehetősége. Az üzemcsarnok eddig szénacél gyártóterületként funkcionált, ezért a falak, a mennyezet és a padló is erősen ferrit szennyezett.

Hangsúlyozták: a gyógyszeripari és vegyipari tartályok, valamint a komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések túlnyomó részt nemesacél alapanyagokat feltételező gyártástechnológiájával kapcsolatban folyamatosan nőnek a minőségi elvárások.

A 2023 szeptemberére elkészülő beruházással a Pirazol Kft. megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosít.

Az ingatlan átalakítása mellett beszereznek egy nagyméretű, korrózióálló, készülékkarimák, hőcserélő csőfalak megmunkálására és fúrására alkalmas Hartford HSA-327 CNC portálmegmunkáló központot, és a projekt része egy informatikai munkatárs 30 órás képzése is.

A 67 embert foglalkoztató salgótarjáni székhelyű Pirazol Kft. olaj- és vegyipari nyomástartó készülékek, valamint általános és veszélyes anyagokat tároló tartályok, gépek és berendezések gyártásával, telepítésével, szerelésével foglalkozik.

A társaság nem végleges 2021. évi árbevétele 1,78 milliárd forint volt, a megelőző évben 1,79 milliárd. Szintén nem végleges adat szerint a múlt évi nyeresége elérte a 200 millió forintot a 2020-as 175 millió forint után.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 11:36, csütörtök | Helyi

Otthonukban nevelgették a kannabisz töveket

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves tereskei és egy 28 éves nógrádi férfi ellen.

2022. Október 06. 11:27, csütörtök | Helyi

6 FŐ MIGRÁNS, 1 FŐ EMBERCSEMPÉSZ ELFOGVA

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak üt

2022. Október 06. 09:49, csütörtök | Helyi

Polgári jogvitából késelés a főtéren

A Nógrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és rongálás miatt emelt vádat azzal az 57 éves férfival szemben, aki egy polgári jogvita miatt megrongálta perbeli ellenfele otthonát, kiszúrta autójának kerekeit, végül

2022. Október 06. 09:05, csütörtök | Helyi

Elindultak a mestervizsgák a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

Az elmúlt napokban kilenc hegesztő tett sikeres mestervizsgát a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) szervezésében – közölte a gazdasági kamara titkára. Mihályné Balázs Melinda hozzátette: novemberben a gázfogyasztó beren