Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2019. Január 09. 00:57, szerda | PR

Erre figyeljünk, ha kültéri világítást tervezünk

Erre figyeljünk, ha kültéri világítást tervezünk

Dübörög a tél minden szépségével és kellemetlenségével együtt. Hamarosan talán már érezni is fogjuk, hogy újra egyre hosszabbak lesznek a nappalok, de addig is a világítással pótoljuk a fény hiányát.

A sötétebb évszak után az ember mindig jobban értékeli a napot és a napfényt, meg persze borzasztóan várja a tavaszt. Viszont amíg ez elérkezik, addig tehetünk azért, hogy ne érezzük azt, hogy a munkából este tízre esünk haza, mikor a valóságban még csak hat óra van. Az okosan átgondolt és megtervezett kültéri világítással és kültéri lámpákkal sokat javíthatunk a helyzeten.

A kerti fények

A beltéri lámpákat általában úgy választjuk ki otthonunkba, hogy azok funkció, fényerő és dizájn szempontjából is megfeleljenek az elvárásainknak és passzoljanak a lakberendezési irányvonalhoz. A kinti világítást is jó átgondoltan megtervezni, a különböző kültéri lámpa fajtákkal is lehet egységes stílust képviselni, mégis praktikus megoldásokat választani a kertbe, az udvarba és a házra.

A szép kertet és udvart, vagy épp a téli kertet is érdemes télen is megvilágítani. A kültéri lámpákkal kiemelhetjük a terület egyes részeit, ugyanakkor ezeknek a kültéri lámpáknak valójában nagyon fontos szerepük van, meg kell világítaniuk a kerti utat, a feljárót, a garázst egészen a bejárati ajtóig.

Hogyan válasszunk kültéri lámpát?

A kültéri lámpák kiválasztásakor felsősorban arra figyeljünk, hogy az adott lámpa ellenálljon az időjárás viszontagságainak, legyen vízálló. Emellett fontos, hogy hosszú élettartamú fényforrással is működjön, például led izzóval, vagy napelemmel. Ezek a lámpák napfénnyel feltöltik magukat nappal, és egész éjszaka képesek világítani.Lehet, hogy elsőre nem tűnik magától értetődőnek, de kintre csak kültéri lámpát válasszunk. Általában egy adott lámpacsaládhoz találunk beltéri és kültéri darabokat is, például az Elter.hu kínálatában is.

Mire figyeljünk még?

Érdemes például azt figyelembe venni, hogy a garázs jól jöhet a mozgásérzékelővel ellátott kültéri lámpa, amely így az csak akkor világít, amikor valóban szükséges. Ha nagy az udvarunk vagy a kertünk, vagy épp nem nagy, de szeretnénk az egészet bevilágítani, akkor jó szolgálatot tehetnek a reflektorok, így kevesebb lámpával nagyobb területet lehet lefedni, ha a nagyobb fényerő senkit sem zavar.

Mindenképp világítsuk ki az utat, a járdát a bejárati ajtóig. Erre alkalmas lehet több, 50 cm-enként lerakott, vagy földbe leszúrt lámpa, vagy néhány állólámpa is, egymástól megfelelő távolságra elhelyezve. Ezek hangulatvilágításnak sem utolsók!

Ne feledkezzünk meg a ház homlokzati világításáról sem! A falra felrakott falikarok vagy kandeláberek jól működnek homlokzati világítás esetén és még jól is néznek ki. Ahogy már említettük, törekedjünk arra, hogy a kültéri lámpák egységes stílust alkossanak egymással és lehetőség szerint a beltéri lámpákkal is!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.