Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. Július 06. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Ellenőrzések a közutakon

Ellenőrzések a közutakon

A Nógrád megyei rendőrök a közutakon a biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a következő napokban a közúti ellenőrzések során a rendőrök a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, bukósisak) használatára fókuszálnak. Az akció célja a szabályok betartatása, illetve a figyelem felhívás az eszközök használatának elmulasztásának veszélyességére.

A közúti ellenőrzések tapasztalatai, továbbá a baleseti vizsgálatok is azt mutatják, hogy a gépjárművezetők és utasaik nagy része nem használja a járműbe szerelt biztonsági övet, sőt esetenként a gyermekek védelmét szolgáló biztonsági gyermekülést sem.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az, hogy egy közlekedési baleset anyagi káros, illetve személyi sérüléssel végződő lesz-e, több tényezőn is múlhat. Az egyik ilyen lényeges pont a passzív biztonsági eszköz (biztonsági öv, gyermekülés) használata, amely alapvetően meghatározhatja egy esetleges baleset kimenetelét.

Ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a gyermekek életét is kockáztatják azzal, ha nem használják a gyermekbiztonsági rendszert (gyermekülést), hiszen lakott területen belül, 50 km/h-s ütközés során egy 25 kg-os gyermeket 500 kg erejű ütés ér.

Egyetlen, pár másodperces mozdulatot vesz igénybe a biztonsági öv bekapcsolása vagy a bukósisak felvétele, így azok használatával elkerülhető lehet a tragédia.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 23:59, péntek | Helyi

Óriáskerék Salgótarjánban

Beszélgettünk egy pár szót Salgótarján Fő terén, a napokban épült monumentális, szórakoztató „játék” tulajdonosával, Sárközi Árpáddal.

2022. November 25. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrségi intézkedések a közúton

Nógrád megyében az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2022. November 25. 10:31, péntek | Helyi

Újra rács mögött a bolti tolvaj

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 40 éves Nógrád megyei nőnek a letartóztatását, aki 2022. májusa óta hét lopást követett el.

2022. November 25. 09:00, péntek | Helyi

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor. Az évnek ebben az időszakában az emberek többet tartózkodnak otthon, működik a fűtés, emellett gyakrabban főzünk és v