Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Május 10. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Drogdíler család a vádlottak padján

Drogdíler család a vádlottak padján

A Salgótarjáni Járási Ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozva emelt vádat új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt egy salgótarjáni férfi, az élettársa, és a férfi lánya ellen.

A kábítószeres bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi és élettársa 2019 októberében Budapestre utaztak, hogy a rendszeres vásárlóik kiszolgálása érdekében drogot vásároljanak. Egy – a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől – új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert vettek, és visszaindultak Salgótarjánba, ahol rendőri intézkedés alá vonták őket: ennek során a nő táskájából előkerült több mint 160 gramm fehér színű, porszerű, kristályos anyag, ami a későbbi elemzés szerint etil-heptedron nevű új pszichoaktív anyagot tartalmazott.

A vádlottak sofőrjének szervezetéből is kimutatható volt bódító hatású anyag, így neki bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt kell felelnie.

Ugyancsak vádat emelt az ügyészség a férfi lánya ellen, aki rendszeresen értékesített bódító hatású anyagot egy kazári fogyasztója részére, mígnem 2020. december 2-án eközben tetten érték. Az ügyészség a fogyasztójával szemben is vádat emelt, mivel a férfi vizeteléből is kimutatható volt a korábban elfogyasztott pszichoaktív anyag.

Az I. rendű vádlottat a drogkereskedés folytatásától a vele szemben megindult büntetőeljárás sem tartotta vissza, 2020 decemberében 13,6 gramm etil-hexedront adott el 20.000 forintért egy fogyasztónak.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfi, az élettársa és a férfi kábítószeres bűncselekmény miatt ugyancsak büntetett, különös visszaeső lánya esetében is szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

A férfinek 4 év, a lányának 3 év szabadságvesztés kiszabása az ügyészi mértékes indítvány; a férfinek a büntetését a legsúlyosabb, azaz fegyház fokozatban kell letöltenie és feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az asszony beismerése esetén a felfüggesztett szabadságvesztés maximumára, 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, és ugyancsak felfüggesztett börtön vár az ügy további két vádlottjára.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.

2022. Augusztus 11. 10:37, csütörtök | Helyi

Legyél Te is határvadász

Folyamatos a szerződéses határvadászok toborzása Nógrád megyében is.

2022. Augusztus 11. 09:42, csütörtök | Helyi

Újabb két embercsempész őrizetben

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.