Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. Július 12. 13:29, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Challenge teljesítve!

Challenge teljesítve!

A közösségi oldalakon is kedvelt játékos kihívások elé állították a táborozó gyerekeket a Nógrád megyei rendőrök.

Az idei nyáron második alkalommal találkozhattak a bűnmegelőzési szakemberekkel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja és a salgótarjáni Egészségügyi-Szociális Központ munkatársai által szervezett tábor diákjai.

A nyári szünet-, és főként az internet veszélyeiről szóló interaktív prevenciós foglalkozások mellett, a gyerekek különböző játékos feladatokat kaptak a rendőröktől a Tarjáni Gyermektáborban, amelyek a csapatmunkát és az egyéni kompetenciákat egyaránt fejlesztették.

A fiatalok körében kedvelt „kihívások” gyakran lehetnek veszélyesek, amit sok esetben – az életkorukból adódóan – nem ismernek fel a gyerekek, így komoly balesetek, vagy tragédiák is bekövetkezhetnek. Az úgynevezett „alfa generációba” tartozók korosztályára jellemző, hogy a kortársaik elismerése érdekében hajlandóak nagyobb „kockázatot” vállalni, amelyet a bűnmegelőzési szakemberek ez alkalommal a veszély felismeréséhez szükséges, egyéni önvédelmi képességeik fejlesztésére használtak fel.

A diákok minden feladatot sikeresen teljesítettek, amit a rendőrök „Bűnmegelőzési kihívás teljesítve 2022” emlékéremmel jutalmaztak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 23:59, péntek | Helyi

Óriáskerék Salgótarjánban

Beszélgettünk egy pár szót Salgótarján Fő terén, a napokban épült monumentális, szórakoztató „játék” tulajdonosával, Sárközi Árpáddal.

2022. November 25. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrségi intézkedések a közúton

Nógrád megyében az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2022. November 25. 10:31, péntek | Helyi

Újra rács mögött a bolti tolvaj

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 40 éves Nógrád megyei nőnek a letartóztatását, aki 2022. májusa óta hét lopást követett el.

2022. November 25. 09:00, péntek | Helyi

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor. Az évnek ebben az időszakában az emberek többet tartózkodnak otthon, működik a fűtés, emellett gyakrabban főzünk és v