Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 20. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Borítékolható az elbocsátás a közszférában?

Borítékolható az elbocsátás a közszférában?

A közszférát nem nyugtatta meg a kormány cáfolata az elbocsátásokról – mondta a Figyelő Online kérdésére Árva János, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. A Magyar Hírlap korábban azt írta, hogy újabb létszámleépítést tervez a kormány a közszférában a jövő évi hiány¬cél teljesítése érdekében, emellett a kormány befagyasztaná a bérköltségeket is 2015-ig.

Eközben a szakszervezet arról értesült, a kabinet érvényesíteni kívánja a kötelező nyugdíjazást a kormánytisztviselők, a köztisztviselők és a közalkalmazottak 670 ezer fős táborában is. „Semmi biztosat nem tudunk” – emelte ki az MKKSZ elnöke. Az egészségügyben és az oktatásban már fellázadtak a dolgozók érdekképviseletei, és felmentést kérnek a törvény hatálya alól. A nyugdíjas korúak elküldése ugyanis megrogyasztaná mindkét ágazatot. Nem maradna annyi orvos, ápoló és pedagógus, ahány kielégítő színvonalon tudná tovább vinni a közszolgáltatásokat. A nyugdíjazások a közigazgatási tárca számítása szerint a közszférában 11 ezer embert érintenek. Árva aláhúzta: a járásokról szóló törvényben lényegében kódolva van, hogy igenis lesz leépítés.A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a minap azt közölte nem tárgyalt a kormány a közszféra létszámcsökkentésének kérdéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.