Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. Június 01. 15:13, szerda | Helyi
Forrás: police

Add meg az elsőbbséget!

Add meg az elsőbbséget!

Folytatódnak a közlekedésrendészeti ellenőrzések Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az elkövetkező napokban a kanyarodási és az elsőbbségi szabályokat megszegő járművezetőket ellenőrzik a megye közútjain.

Ennek oka, hogy még mindig vezető helyen szerepel a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésében ezeknek a szabályoknak a megsértése. Az egyik legnagyobb veszélyt az elsőbbséget szabályozó közúti jelzőtáblák jelentésének nem megfelelő ismerete, vagy az utasításuk figyelmen kívül hagyása okozza. Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál minden esetben meg kell állni, függetlenül attól, hogy a védett úton érkezik-e jármű, vagy sem. Az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla hatálya alatt közlekedőnek csak akkor van megállási kötelezettsége a táblánál, ha elsőbbségadási kötelezettségének csak így tud eleget tenni. Egyenrangú utak kereszteződésénél, ahol nincs elhelyezve a járművek elsőbbségét szabályozó jelzőtábla, az úgynevezett „jobbkéz„ szabály érvényesül. Ne feledjék! Elsőbbségi jogukkal csak akkor tudnak élni, ha azt megadják!

A megye egyenruhásai a napokban megtartandó akció során a közlekedők biztonságának megóvása és az ilyen jellegű szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrségi gépjárműveken elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizik a forgalomban résztvevő járműveket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, közlekedésük során legyenek figyelmesek és türelmesek a közlekedés többi résztvevőjével!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö