Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2021. Január 07. 17:07, csütörtök | PR

A nagy bojlerválasztó

A nagy bojlerválasztó

Az elmúlt évtizedekben a bojler olyan eszköz lett, ami rengeteg háztartásban megtalálható. Legyen szó elektromos- vagy gázbojlerről, népszerűsége töretlen.

De vajon hogyan érdemes kiválasztani a leginkább megfelelő bojlert?

Mivel számos háztartási készülékkel egyetemben a bojler is azok közé tartozik, amit hosszú évtizedekre vásárolunk, érdemes körültekintőnek lenni a választásnál. A saját igényeinket és a piacon fellelhető lehetőségeket is alaposan fel kell mérni ahhoz, hogy biztosan megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő készüléket.

A technikai szempontok

Számos szempont lehet tehát bojler választásnál, a technikai adatokat azonban mindannyian figyelembe vesszük vásárlás során. Az energiafelhasználás és az űrtartalom két olyan lényeges adat, amit feltétlenül meg kell néznünk.

Az űrtartalom kiválasztásakor érdemes az alábbi ökölszabály szerint eljárni: egy átlagos ember vízfogyasztását, víz felhasználását napi 50 literre tesszük. Ebben az elsőre talán túl nagy számnak tűnő mennyiségben minden háztartási tevékenység beleértendő, egyénre bontva. Az 50 litert a kézenfekvő fürdés mellett ugyanúgy alkotja egy gyors fogmosás, mint a mosás vagy a főzés rá eső része.

Akkor ha ketten vagyunk, 100 literes bojlert válasszunk?

Nos a fenti ökölszabály úgy szól, hogy “víz felhasználás”. Ez nem egyenlő az egyén melegvíz felhasználásával, ami értelemszerűen jóval kevesebb.

Így lehetséges, hogy a 80 literes bojler két főnek biztosan, de akár 3 főnek is alkalmas lehet a mindennapi kényelmünk megtartása mellett.

Izgalmas kérdés, hogy vajon, ha az ökölszabály 50 literről szól, miért nem osztható feltétlenül 50-nel a bojlerek űrtartalma?

A sok évtizedes tapasztalat ugyanis felülírja ezt az általános nézetet, mely szerint egy átlagos négyfős család 120 liter meleg vizet használ el naponta , így 120 literes bojler az ideális.

Az esztétika

Túl a praktikumon, lehet szempont az esztétika is. Ma már nem csupán egy fajta kinézettel találkozhatunk, hanem például a kémény nélküli gázbojlereket tekintve is lehetőségünk nyílik nekünk tetsző dizájnt keresni.

Könnyen el lehet veszni a rengeteg adat és különféle kinézetű vízmelegítők között, vagy akár a számolgatásban. Szerencsére ma már nem csupán a kinálat, hanem a segítség is könnyen elérhető, így érdemes azokat igénybe venni. Például a webkazán oldalán azonban több kalkulátor is található, amik segítenek eligazodni a lehetőségek között.

Ne feledjük, hogy vízmelegítőt hosszú időre választunk, ezért fontos, hogy alaposan körbejárjuk a kérdést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2021. Január 08. 12:10, péntek | PR

Hitelfedezeti biztosítás: a bizonytalan helyzetek megoldása

A jelenleg fennálló járványhelyzetben sokak munkahelye vált bizonytalanná. Ez természetesen anyagilag is jelentős terhet jelent, melyet a hitelek törlesztésekor hatványozottan érezhetünk.

2021. Január 07. 16:59, csütörtök | PR

Hogyan találj szakembert pesti költöztetéshez?

A költözés Pest belvárosában egy külön tudományág. Aki már a sokadik albérletét koptatja, vagy esetleg többször váltott lakást Pest területén, tudja, hogy nem mindegy, ki viszi a holmikat, mikor és hogyan.

2021. Január 07. 16:54, csütörtök | PR

Támasztólétra a biztonságos magasságért

A magaslati munkák biztonságos elvégzéséhez számos eszköz áll rendelkezésre. Az erre alkalmas legalapvetőbb eszközök a különböző létrák, melyek jól szállítható és könnyedén felállítható opciót jelentenek.