Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 19. 11:24, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A háziorvosok ellenállása miatt nem indult el a központi ügyeleti rendszer Veszprémben

A háziorvosok ellenállása miatt nem indult el a központi ügyeleti rendszer Veszprémben

Veszprém egészségügyért felelős alpolgármestere szerint csaknem 50 háziorvos nem tartja megfelelőnek a megyei kórházban a feltételeket, ezért nem hajlandó részt venni a központi ügyeleti rendszerben.

Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy a Cholnoky Ferenc kórházban félmilliárd forintos beruházással - melyhez az Európai Unió biztosított forrásokat - elkészült az új sürgősségi részleg: itt kellene működnie szeptember elsejétől a központi ügyeleti rendszernek, melybe a háziorvosi szolgálat is integrálódott volna.
Az alpolgármester az MTI érdeklődésére közölte, az alapellátásban résztvevő 49 orvos beadványt fogalmazott meg, miszerint az orvosszakmai feltételek nem biztosítottak az ügyelet ellátásához a kórházban; képviseletükkel egy ügyvédi irodát bíztak meg.
Hozzátette: a megoldás érdekében az önkormányzat tárgyalásokat kezdett az ügyvédi irodával és a kórházzal. Kitért arra, szerződésben vállalták, hogy az új sürgősségi részlegbe "viszik" a háziorvosi ügyeletet.
Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója az MTI-nek azt mondta: a város támogatta a sürgősségi osztály létrejöttét erkölcsileg és anyagilag is, a megállapodásban pedig az szerepel, hogy a projekt befejező szakaszában a központi ügyelet beköltözik a kórházba. A beruházást átvették, tehát minden olyan feltétel adott, ami a működéshez szükséges - szögezte le a főigazgató.
Véleménye szerint nincs miről tárgyalni, hiszen eldöntött tény, hogy a központi ügyelet a kórházban működik tovább, s azt öt évig ott fenn kell tartani.
Ha ez nem így lesz, a támogatást vissza kell fizetni, a kórház nem kapja meg az eredeti feltételek szerint a finanszírozást a sürgősségi osztályhoz, s kizárják a többi projektből, ami a veszprémi kórház esetében tízmilliárd forint pályázati forrás elvesztését jelentheti - folytatta.
Az MTI megkereste a háziorvosok képviselőjét, Kovács Róbertet, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.