Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2022. November 21. 09:18, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kampány a füstérzékelők használatáért

 Kampány a füstérzékelők használatáért

November 18-án volt a Füstérzékelők Európai Napja. A naphoz a katasztrófavédelem is csatlakozott, mert a szervezet elkötelezett amellett, hogy az otthonok biztonságának legfontosabb záloga a megelőzés. A statisztikai adatok azt mutatják, ho

Évente átlagosan hétezer otthon gyullad ki Magyarországon. Több százan szenvednek füstmérgezést, és sajnos a tragédia sem ritka. Európában évente körülbelül ötezer ember hal meg tűzben.

A katasztrófavédelem minden lehetséges fórumon kampányol a füstérzékelők fontossága mellett. Számos médiamegjelenésen kívül jótékonysági akciókkal, nyílt napokon, bemutatókon, lakossági tájékoztató fórumokon hívta fel eddig és hívja fel ezután is a figyelmet arra, hogy a tragédiák éberséggel, elővigyázatossággal megelőzhetőek. A füstérzékelők időben jelzik, ha a lakásban olyan mértékű a füst, amely káros a szervezetre. A berendezés hamarabb észlelheti a veszélyt, mint a lakók, így időben riaszt, akkor, amikor még be lehet avatkozni, vagy ki lehet menekülni a helyiségekből.

A Füstérzékelők Európai Napja alkalmából a közösségi médiában nyereményjátékon vehetnek részt azok, akik szeretnének hozzájutni egy berendezéshez. A játék november 18-tól 2022. november 21-én 10 óráig tart, a katasztrófavédelem hivatalos Facebook oldalán közölt poszt kedvelése és egy hozzászólás után lehet bekerülni a virtuális sorsolásra.

Természetesen a Füstérzékelők Európai Napján kívül is minden nap mindenkinek feladata a saját és környezete biztonságáért tenni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.