Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Blog | Ízkollázs

2014. Január 09. 09:59, csütörtök

Zserbógombóc

Zserbógombóc

Egy különleges édesség, amit kár lenne kihagynod!

Hozzávalók:
-15 dkg aszalt sárgabarack,
-15 dkg darált dió,
-2 evőkanál narancslikőr (lehet konyak vagy rum is),
-2 evőkanál cukor,
-1-2 evőkanál baracklekvár.

A csokis bevonathoz:
-25 dkg étcsokoládé,
-pici olaj.

A barackokat locsold meg az alkohollal, majd hagyd állni kb. 2 órán át (de legjobb, ha egy egész éjszakán át), azután szűrd le. Ezt persze ki lehet hagyni, ha azt szeretnéd, hogy gyerekek is fogyaszthassák. Késes aprítóval vagy kávédarálóval jól aprítsd szét őket, majd add hozzá az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen a massza.

A masszából formázz pici golyókat, majd tedd be a hűtőbe őket, hogy ez után könnyebb legyen a csokival bevonni.

Kb. 1 óra múlva az étcsokit - egy kisebb lábasban vízgőz fölött - olvaszd meg és adj hozzá kevéske olajat - így lassabban fog megdermedni, könnyebb lesz vele bánni és fényesebb is lesz tőle.

A gombócokat egyesével mártsd meg a megolvadt csokiban és sütőpapírra téve hagyd megdermedni. (Sokan - az én nővérem is - hurkapálcikát szúr a golyókba, így egszerűbb megmártóztatni őket a csokoládéban.)

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!

Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van: írj!

További receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.