Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Blog | Ízkollázs

2014. Szeptember 30. 08:39, kedd

Zelleres pulykamell besamelmártással

Zelleres pulykamell besamelmártással

Hozzávalók:
-60 dkg pulykamellfilé,
-40 dkg zellergumó,
-10 dkg sárgarépa,
-1 kaliforniai paprika,
-1 -2 csipet őrölt gyömbér,
-só,
-bors,
-olaj.

A mártáshoz:
-5 dkg vaj,
-4 dkg liszt,
-3 dl tej,
-1 tojássárgája,
-1 csipet őrölt szerecsendió,
-reszelt sajt vagy kockasajt.

A húst sózd és borsozd meg, szórj rá kevés gyömbért, és hagyd pihenni kb. 20 percig. Amíg összeérnek az ízei vágd fel a zöldségeket szép, hosszúkás darabokra.

Melegítsd elő a sütőt. Süsd elő kevés olajon a húst, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire.

A felvágott zöldségeket dinszteld meg a maradék olajon egy kevés sóval és gyömbérrel, majd halmozd a hús tetejére. Fedd le a tepsit alufóliával, és süsf fél órán keresztül 220 fokon.

Amíg sül készítsd el a besamelt. Egy serpenyőben olvassz fel vajat, majd szórj bele lisztet, pirítsd meg, majd öntsd fel egy kevés tejjel. Mikor besűrűsödött, újra öntsd fel egy kevéssel (háromszorra megy rá kb. az egész). Tegyél bele pici sót és két csipet őrölt szerecsendiót, végül 1 kockasajtot.

A mártást öntsd a zöldségek tetejére, és még kb. 1 dl vizet a hús alá, és tedd vissza a sütőbe újabb 20 percre. (Ha reszelt sajttal szórnád meg, akkor azt elég a hús elkészülte előtt 10 perccel rátenni és a sülési idő is elég lenne neki már csak 15 perc a 20 helyett.)

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.