Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Blog | Ízkollázs

2014. December 08. 09:32, hétfő

Étcsokis-fehércsokis torta

Étcsokis-fehércsokis torta

22. születésnapomra készítettük unokahúgommal. Igazán jól sikerült!

Vizes piskóta

Hozzávalók:
-4 egész tojás,
-25 dkg porcukor,
-20 dkg liszt,
-8 kanál víz,
-1 késhegynyi szódabikarbóna.

A tojássárgákat 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel 25-30 percig kevergesd folyamatosan. A tojásfehérjékhez add hozzá a 4 kanál vizet, verd keményre és 5 dkg cukor hozzáadása után keverd tovább. A liszt felébe szórd bele a szódabikarbónát, ezt keverd össze a tojássárgákhoz, add hozzá a hab felét, ezután a többi liszttel és a fennmaradt habbal könnyedén keverd el (lehetőleg ne törjön a tojásfehérje). Papírral bélelt tepsiben, egyenletes tűznél süsd készre.

A sütő ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni, különben a tészta összeesik!

Amikor az anyagot a sütőbe beleteszed, az ne legyen túl forró, mert a cukor hamar megég, a torta kemény réteget kap és a belseje nem sül át. Ha a teteje sütés közben erősen barnul, fehér papírt tegyél rá és a hőfokot csökkentsd.

Krémek

Hozzávalók az étcsokis krémhez:
-fél csomag étcsokis pudingpor,
-ízlésed szerinti cukor,
-1,5-2 dl tej,
-fél tábla étcsoki,
-200 ml habtejszín.

A pudingot a cukorral és a tejjel főzd sűrűre. Amikor leveszed a melegről, keverjd bele a csokit, és többször kevergetve hűtsd ki.

Verd kemény habbá a habtejszínt. Amikor már teljesen felverted tegyél bele egy pici cukrot.

Ha teljesen kihűlt tedd át egy tálba a pudingot, add hozzá a habtejszínt és dolgozd össze robotgéppel.

Hozzávalók a fehércsokis krémhez:
-fél csomag vaníliás pudingpor,
-ízlésed szerinti cukor,
-1,5-2 dl tej,
-fél tábla fehércsoki,
-200 ml habtejszín.

Ugyanúgy készítsd el a fehércsokis krémet, ahogyan az étcsokisat csináltad.

A sütemény összeállításához nem kell mást tenned, mint hogy 3 részre vágd a kész és kihűlt piskótát és megkend a szeleteket a krémekkel. Én úgy csináltam, hogy: piskótaszelet, étcsokis krém, piskótaszelet, fehércsokis krém, piskóta szelet, majd annak tetejére fehércsokis és a maradék étcsokis krém. Díszítésként szórtunk rá dekorcukrokat.

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.