Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Blog | Ízkollázs

2015. Január 05. 09:03, hétfő

Kasutera

Kasutera

Különleges sütemény.

Hozzávalók:
-3 tojás,
-5 ek. cukor,
-1 ek. méz,
-1 ek. édes Tokaji aszú,
-1 ek. semleges ízű növényi olaj,
-1/8 tk. fehér borecet,
-1/2 csésze liszt.

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgájukat verd kemény habbá egy evőkanál cukorral. Add házzá a mézet, a bort, az olajat, a liszt felét és keverd alaposan össze.

Az ecettel és a maradék cukorral verd kemény habbá a tojásfehérjét. A felvert tojásfehérje 1/3-át lazán forgasd bele a tojássárgája keverékbe. Add hozzá a maradék lisztet, majd a tojáshab maradékát is. Vigyázz, ne törjön a tojásfehérje!

A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába, amit állíts forróvíz fürdőbe.

Süsd 180°C-on kb. 35 percen át. (Ha a sütemény teteje barnulni kezdene, akkor fedd le alufóliával.)

Ízkollázs

Címkék: kasutera

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.