Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Blog | Ízkollázs

2014. Július 21. 08:00, hétfő

Erdélyi csülkös-boros káposzta

Erdélyi csülkös-boros káposzta

Sok kenyérrel és tejföllel tálald!

Hozzávalók:
-1 egész füstölt hátsó sertéscsülök,
-75 dkg burgonya,
-1,2 kg savanyú káposzta,
-1 kiskanál frissen őrölt fekete bors,
-5 dl félédes fehér bor,
-4 dl tejföl,
-1 evőkanálnyi ételízesítő,
-1 evőkanálnyi vaj.

A megtisztított csülköt tedd fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha puhára főtt csontozd ki, szeleteld fel. A meghámozott burgonyát vágd kockára. Ha savanyú a káposzta, akkor öblítsd át, majd csepegtesd le. Egy nagyobb tepsi alját kend ki vajjal, erre tegyél egy réteg káposztát, majd ezt fedd le a burgonyával és a feldarabolt csülökszeletekkel. Rétegezd addig, amíg a hozzávalók tartanak, de ügyel arra, hogy a tetejére savanyú káposzta kerüljön. Ha ezzel megvagy, akkor öntsd alá a bort és előmelegített sütőben lefedve süsd készre.

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.