Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Blog | Ízkollázs

2014. Május 14. 08:30, szerda

Epres krémkocka

Epres krémkocka

Ha már itt az eperszezon...

Hozzávalók:

A tésztához:

-4 tojás,
-15 dkg cukor,
-12 dkg liszt,
-3 dkg kakaópor,
-1 teáskanál sütőpor,
-3 evőkanál víz,
-3 evőkanál olaj.

A krémhez:
-25-30 dkg eper,
-50 dkg natúr házi krémsajt / mascarpone,
-2,5 dl tejszín,
-cukor ízlés szerint,
-fél citrom leve,
-2 zacskó Dr.Oetker Zselatin Fix.

Tetejére díszítésként:
-eper,
-citromfűlevél.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tészta elkészítéséhez verd fel a robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton a tojásokat a cukorral (legalább 10 perc kell neki). A tál oldalán csurgasd bele az olajat és a vizet is. A sütőporos, kakaós lisztet 3 részletben szitáld bele és kézi habverővel óvatosan keverd össze az egészet. Egy 30x39-es tepsibe simítsd el és süsd meg 12-15 perc alatt, majd tedd félre hűlni.

A krémhez az epret a cukorral és citromlével turmixold össze. A tejszínt kezd el felverni habbá, majd add hozzá a zselatin fixeket és azzal együtt verd keményre. Tedd bele a krémsajtot, majd a végén az eperpürét is. Kend rá a kihűlt piskótára. Tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon a krém.

Tálalás előtt vágd kockákra és mindegyikre tegyél díszítésként epret és egy kis citromfüvet.

Van egy jó recepted amit szeretnél megosztani velünk? Küldd el nekünk az info@infonograd.hu-ra!

A többi receptünket már olvastad? Ha nem, ITT megteheted!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.