Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Blog | Ízkollázs

2014. Január 10. 09:04, péntek

Dulce de leche, más néven tejkaramell

Dulce de leche, más néven tejkaramell

Ez az édesség a magas cukortartalma miatt elég sokáig eltartható. Nasinak kiskanállal is megállja a helyét, de sokan sütik, gyümölcsök és palacsinták ízesítésére, mutatósabbá tételére használják.

Elkészítése kb. 60 percet vesz igénybe.

Hozzávalók:
-1 liter 3,5%-os tej,
-2,5 dl cukor,
-1 teáskanál szódabikarbóna,
-1 rúd vanília (vagy 1 teáskanál vaníliaaroma).

A cukrot, a tejet, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy a vaníliaaroma) tedd egy lábasba, forrald fel folyamatos keverés mellett, és ügyelj arra, hogy ne fusson ki a tej. Kevergetve főzd világosbarnára. Amikor karamellizálódni kezd, vedd takarékra a tüzet és folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg sűrűsödni kezd.

Hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe - itt még kicsit keményedni fog.

tejkaramell

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!

Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van: írj!

További receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.