Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Blog | Ízkollázs

2014. Május 16. 08:49, péntek

Dödölle

Dödölle

Önmagában tejföllel meglocsolva, de akár köretként is fogyasztható. Nagyon laktató!

Hozzávalók 3 adagboz:

A burgonyás alaphoz:
-500 g burgonya,
-víz,
-só,
-250 g búzaliszt (BL55).

A zsíros részhez:
-1.5 közepes fej hagyma - vörös,
-75 g zsír - sertés,
-só.

A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, és önts rá annyi vizet, amennyi pont ellepi. Dobj rá kb. egy evőkanálnyi sót és főzd meg a krumplit. Ha megfőtt, a vízben hagyva törd össze.

Add hozzá a lisztet, és egy fakanál segítségével keverd csomómentesre.

Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt, tedd rá a vöröshagymát, pirítsd üvegesre, majd sózd meg.

A burgonyás masszából kanál segítségével csinálj galuskákat, és pirítsd meg őket a hagymás zsíron pár perc alatt.

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!
Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van: írj!

További receptjeink

Címkék: dödölle

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.