Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Blog | Ízkollázs

2014. Január 24. 09:00, péntek

Csokis fánk

Csokis fánk

A fánkot mindenki szereti. Itt egy újabb változat, amivel leveheted a lábáról a család apraja nagyját!

Hozzávalók 16 kicsi fánkhoz:
- 150 gramm liszt,
- 1 tojás sárgája,
- 100 ml langyos tej,
- 25 gramm vaj,
- 10 gramm cukor,
- 7 gramm száraz élesztő,
- 1 csipet só,
- porcukor a tetejére.

Csokoládés töltelékhez:
- 100 gramm porcukor,
- 30 gramm kakaópor,
- 30 gramm vaj,
- 2 nagyobb tojás sárgája,
- 30 ml víz.

A lisztbe szórd bele az élesztőt és a sót, majd add hozzá a cukrot, a vajat, a tojás sárgáját és a tejet.(Úgy a jó, ha mindennek szoba hőmérsékletű.) A mixer dagasztó karjaival alaposan dolgozd ki a tésztát, majd meleg helyen kelesztd fél órán át.

Miközben kel a tészta, készítsd el a krémet. A porcukrot és a kakaót a vízzel melegítsd fel és jól keverd össze. Mikor már egy kicsit kihűlt, akkor egyesével add hozzá a tojássárgákat. A vajat jól keverd ki, majd ezt is add a krémhez.

Amikor megkelt, oszd két cipóra. (Az egyik cipó legyen kicsit nagyobb a másiknál.) Nyújtsd téglalap alakúra a tésztát (nem kell túl vékonyra, viszont ha szeretnétek vastagabbra nyújtani - körülbelül egy ujjnyira - akkor érdemes dupla mennyiséggel dolgoznod).

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát és egy szaggatóval rajzolj kört rá. A közepébe kanalazd a krémet, ezután nyújtsd ki a másik cipót is és fektesd rá a töltelékes tésztára.Kicsit nyomkodd meg, hogy jól összetapadjon, majd szaggasd ki. Hagyd egy kicsit állni, amíg felforrósítod az olajat.

Képekben:

A forró olajban pár perc alatt megsülnek a kis fánkocskák. (A sütési idő a tészta vastagságától függ.)

Nagyon vigyázz az olaj hőmérsékletére, mert ha nem elég meleg az olaj, akkor megszívja magát a fánk és ehetetlen lesz!

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!

Kérdésed van? Írj nekünk!

További receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.