Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Blog | Ízkollázs

2014. Március 26. 08:52, szerda

Csirke szaté mogyorószószban

Csirke szaté mogyorószószban

Egy különlegesség ebédre vagy vacsorása!

Hozzávalók:
A csirke marinálásához:

-csirkemellfilé (személyenként kb. 200 g),
-só,
-bors,
-fokhagyma por, vagy áttört fokhagyma,
-csipetnyi gyömbér por,
-szójaszósz,
-worchestershire szósz,
-olaj (ha lehet mogyoróolaj),
-fanyársak.

Mogyorószószhoz:
-só,
-bors,
-fokhagymapor,
-csipetnyi őrölt gyömbér,
-szójaszósz,
-worchestershire szósz,
-pár csepp citromlé,
-tej,
-cukor,
-sambal olek vagy Erős Pista,
-mogyoróvaj (natúr, nem a csokis!!).

A csirkemellet vágd apró kockákra. Egy tálban keverd össze a marinád hozzávalóit, majd a csirkét add hozzá és 1-2 órán át hagyd, hogy az ízek összeérjenek. (Vigyázz, a marinád ne legyen túl híg!)

Pihentetés után a csirkedarabkákat fűzd a fa nyársakra és tűzálló tálban, lehetőleg légkeveréses üzemmódon, 180 fokon 15-20 percig süsd. A marináddal időről időre locsold meg, hogy az amúgy is meglehetősen száraz csirkehús ne száradjon ki.

Eközben láss neki a mogyorószószhoz. Egy lábasba tedd bele a szósz hozzávalóit, és gyakori kevergetés mellett közepes lángon főzd egynemű szósszá. Kóstold meg, és az ízét és állagát egy-egy hozzávaló további hozzáadásával a saját ízvilágodra szerint formáld (valaki a csípősebb, míg mások a lágyabb szószok hívei).

Tálaláskor főtt rizsre halmozd rá a nyársakat, majd öntsd le a földimogyoró mártással.

Ha jó az idő a nyársakat a kerti grillen is megsütheted!

Van egy jó recepted amit szeretnél megosztani velünk? Küldd el nekünk az info@infonograd.hu-ra!

A többi receptünket már olvastad? Ha nem, ITT megteheted!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2020. December 09. 10:25, szerda | Ízkollázs

A dió

A dió hatása az emberi szervezetre.

2020. Május 29. 09:00, péntek | Ízkollázs

Eperkrémleves

Könnyen elkészíthető laktózmentesen is.

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.