Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Blog | Ízkollázs

2015. Február 23. 09:05, hétfő

Brokkoli fasírt

Brokkoli fasírt

Hozzávalók:
-400 g brokkoli,
-200 g morzsolt kukorica,
-100 g edámi sajt,
-100 g ömlesztett sajt,
-2 tojás,
-4 ek. zabpehely,
-3 gerezd fokhagyma,
-1 kk. morzsolt bazsalikom,
-1 kk. ételízesítő,
-1 csipet bors - fekete (őrölt),
-1 csapott ek. étolaj,
-1 bögre zsemlemorzsa.

A brokkolit tisztítsd meg, majd kevés vízben párold át. Ha kész, pürésítsd össze botmixerrel. Hagyd teljesen kihűlni.

Az elkészített püréhez keverd hozzá a lereszelt sajtot, az áttört fokhagymát, a kukoricát, az ömlesztett sajtot, a fűszereket, a tojást és a zabpelyhet. Hagyd állni 10-15 percig.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Formálj kis golyókat a masszából és hempergesd meg őket zsemlemorzsában. Tedd őket egy olajjal vékonyan lekent sütőpapírral kibélelt tepsibe, kicsit nyomkodd meg őket (kb. 1-1,5 cm vastagságúra). A fasirtocskákat is lelocsolhatod egy-két csepp olajjal, de nem szükséges.

Tedd be őket a sütőbe. Süsd őket 20 percen át, majd fordítsd meg a kis lepénykéket, mert szükségük lesz még 15 percre a sütőben így is.

Ízkollázs

Címkék: brokkoli fasírt

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.