Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Blog | Ízkollázs

2014. Július 16. 08:39, szerda

Barackos táska

Barackos táska

Kiváló útitárs!

Hozzávalók:
-60 dkg liszt,
-2 csomag sütőpor,
-6 dkg porcukor,
-150 ml olaj,
-150 ml tej,
-1 doboz barack befőtt,
-1 tojás a kenéshez,
-porcukor,
-citromlé.

A tészta hozzávalóit jól dolgozd össze és fóliába csomagolva legalább egy órán át hagyd pihenni a hűtőben (akár egy éjszakát is állhat).

Lisztezett felületen nyújtsd ki 3-4 mm vastag lappá és a legnagyobb fánkformáddal vagy a legnagyobb poharad szájával szaggass köröket a tésztából. Mindegyik kör felére halmozz az apróra vágott, levétől megfosztott barackból. A felvert tojással kend meg a tészta szélét és hajtsd rá a tészta másik felét, majd jól nyomkodjuk össze.

A megtöltött batyukat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tetejüket kend meg a felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg őket 20-25 perc alatt.

A porcukrot keverd ki kevés citromlével és az így kapott folyós mázzal csíkozzuk meg a kihűlt barackos táskák tetejét.

További receptjeink

Címkék: barackos táska

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.