Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Blog | Ízkollázs

2015. Március 09. 09:48, hétfő

Babka

Babka

Hozzávalók tésztához:
-380g liszt,
-1 ek. burgonyapehely,
-2 ek. cukor,
-1 tk. porított élesztő,
-csipet só,
-1 tojás,
-170ml kéz meleg tej,
-1 tk. vanília eszencia,
-30g puha vaj.

Sárgabarack töltelék:
-200g aszalt sárgabarack,
-150ml friss narancslé,
-100ml frissen citromlé,
-1-2 ek cukor.

Sajt töltelék:
-240g natúr krémsajt,
-2 ek. cukor,
-1 tojás sárgája,
-1 tk. vanília eszencia.

A tészta hozzávalóit gyúrd, dagaszd, majd tedd félre és keleszd duplájára.

Az aszalt sárgabarackot a narancs- és a citromlével tedd fel forralni, add hozzá a cukrot is. Turmixold össze.

A sajtos töltelékhez keverj össze mindent.

A megkelt tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra, és kend meg a (kihűlt) barackos-, majd a sajtos krémmel.

Hosszában két oldalról tekerd fel.

Hajtogasd 3 részre, majd csavard őket össze és tedd egy alaposan kivajazott kenyérsütő formába.

Tedd félre, keleszd ismét duplájára.

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

Kend meg tojással, tedd a sütőbe. 45-50 perc alatt készre sül.

Ízkollázs

Forrás://kajapiazongora.blog.hu/

Címkék: babka

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2020. December 09. 10:25, szerda | Ízkollázs

A dió

A dió hatása az emberi szervezetre.

2020. Május 29. 09:00, péntek | Ízkollázs

Eperkrémleves

Könnyen elkészíthető laktózmentesen is.

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.