Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Blog | NAVinfó

2015. Április 16. 13:07, csütörtök

Háztartási munka szabályosan

Háztartási munka szabályosan

Háztartási munka a természetes személy részére végzett lakástakarítás, főzés, mosás, vasalás, gyermekek felügyelete, házi tanítás, otthoni gondozás és ápolás, házvezetés, kertgondozás.

Ha valaki háztartási alkalmazottat szeretne foglalkoztatni, azt a munkavégzés megkezdése előtt telefonon (185-ös telefonszámon), vagy elektronikusan (ügyfélkapun keresztül) be kell jelenteni. Elektronikus bejelentés esetén a 15T1043H nyomtatványt kell kitölteni és elküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

A bejelentő vagy a háztartási alkalmazott adatainak téves közlése, illetve a munkavégzés meghiúsulása esetén, a bejelentést módosítani és visszavonni is lehet, melyekre a bejelentést követő 24 órán belül van lehetőség.

Minden háztartási alkalmazott után havi 1000 forint regisztrációs díjat kell fizetni, amit csekken, banki átutalással vagy a NAV ügyfélszolgálatain bankkártyával lehet teljesíteni.

Egyéb adó- és járulékfizetési kötelezettség a kifizetéssel összefüggésben sem a foglalkoztatót, sem az alkalmazottat nem terheli.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a háztartási alkalmazott – ha valamilyen jogcímen nem jogosult egészségügyi szolgáltatásra – köteles egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni.

Amennyiben a témával kapcsolatban további kérdése merülne fel, akkor a 40/42-42-42-es telefonszámon ügyintézőink készséggel állnak rendelkezésére.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Február 10. 11:46, szerda | NAVinfó

A NAV közreműködik az szja-bevallásban

Február 15-ig még kérhető, hogy a NAV közreműködjön az szja-bevallás elkészítésében.

2016. Február 05. 11:29, péntek | NAVinfó

Február 15-ig kérhető a NAV közreműködése

A NAV szja-bevallási ajánlatot készít, ha erre február 15-ig nyilatkozatban kéri az adózó.

2016. Január 29. 10:23, péntek | NAVinfó

Nyilatkozni kell a kedvezményekről

Ezekben a napokban nyilatkozhatnak az alkalmazottak arról, hogy ebben az évben milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadójuk illetve adóalapjuk.