Blog | Ízkollázs
2015. Április 22. 08:49, szerda
Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
-14 dkg puha vaj,
-2 tojás,
-10 dkg cukor,
-5 dkg olvasztott étcsokoládé,
-3 dkg cukrozatlan kakaópor,
-6,5 dkg liszt,
-2 tk. őrölt fahéj,
-5-8 dkg mascarpone.
A hempergetéshez még szükséged lesz2 evőkanálnyi porcukorra és1 teáskanálnyi őrölt fahéjra.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A vajat habosítsd ki a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és az olvasztott étcsokoládét. Keverd egyneművé, majd szórd hozzá a lisztel vegyített kakaóport és az őrölt fahéjat. Keverd ki, majd bélelj ki egy kisebb sütőtálat (kb.20x20 cm). Kanalazd bele a masszát, majd tedd a sütőbe. Kb. 30 perc múlva vedd ki és hagyd teljesen kihűlni.
Morzsold szét a süteményt. Mérd meg, és 15 dkg-onként adj hozzá kb 2,5 dkg mascarponét. Gyúrd össze kézzel. Formázz belőle kisebb méretű golyókat, majd hempergesd meg őket fahéjas porcukorban.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs
Gumicukor házilag
Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.