Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Blog | NAVinfó

2015. Május 12. 11:04, kedd

A NAV szeme már többet lát

A NAV szeme már többet lát

Kiemelt figyelmet fordít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a vállalkozások valós forgalmi adatainak vizsgálatára.

A revizorok egyre gyakrabban alkalmaznak forgalomszámlálást, melynek célja az adózók valós forgalmának, bevételeinek nyomon követése úgy, hogy az adóellenőrök akár egész nap figyelemmel kísérik a nyugtakibocsátást. Az ellenőrzés során a pénzkészlet számbavételén keresztül minden készpénzmozgást igénylő bevétel és kiadás dokumentálását is vizsgálják.

Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy azokon a napokon, illetve annak egy-egy kiválasztott időszakában amikor forgalomszámlálást végeztek, a pénztárgépben rögzített bevételek jelentősen megemelkedtek más napokon rögzítettekhez képest, ez megmutatkozott a nyugta darabszám és a bizonylatolt összeg növekedésében is.

2014-ben 117 adózónál végeztek forgalomszámlálást a revizorok az Észak-magyarországi régióban, jellemzően a kiskereskedelemmel és vendéglátással foglalkozóknál.

Egy zöldség-gyümölcs kereskedelemmel foglalkozó egyéni vállalkozó forgalmának számlálására például negyedévente több alkalommal is sort kerítettek az ellenőrök, akik azt tapasztalták az egyik forgalomszámlálás alkalmával, hogy közel 6 szorosára, 526 darabra növekedett a kiállított bizonylatok mennyisége a negyedévben átlagos 90 darabos napi bizonylatszámmal szemben.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Február 10. 11:46, szerda | NAVinfó

A NAV közreműködik az szja-bevallásban

Február 15-ig még kérhető, hogy a NAV közreműködjön az szja-bevallás elkészítésében.

2016. Február 05. 11:29, péntek | NAVinfó

Február 15-ig kérhető a NAV közreműködése

A NAV szja-bevallási ajánlatot készít, ha erre február 15-ig nyilatkozatban kéri az adózó.

2016. Január 29. 10:23, péntek | NAVinfó

Nyilatkozni kell a kedvezményekről

Ezekben a napokban nyilatkozhatnak az alkalmazottak arról, hogy ebben az évben milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadójuk illetve adóalapjuk.