Városlista
2018. március 17, szombat - Gertrúd

Képek | Kiállítás

Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25.

2018-02-22 13:00:00

Tuning élőben, avagy készülődés a nagyszabású márciusi Autó Show-ra
A WestEndben épült át az Automobil és Tuning Show idei nyereményautója
Idén 20 éves az Audi TT. Kötődése a hazai autóiparhoz vitathatatlan, hiszen az első példány 1998-ban gördült le az Audi Hungária győri gyártósoráról, az impozáns sportgépek összeszerelése pedig mind a mai napig ugyanitt történik. A kerek, magyar vonatkozású évforduló előtt tisztelegve, hazánk legnagyobb autó showja idén duplán is ünnepel, első körben az autó egy első generációs példányának nyilvános feltuningolásával!
Mindenki szeme láttára, alig négy nap leforgása alatt épült át egy Audi TT a WestEnd City Center alsó szintjén, a Millennium udvarban. Nem véletlenül, hiszen a nemzetközi Automobil és Tuning Show (AMTS) szervezői idén is a bevált recept szerint főznek. Hosszú évek óta állandó program már a nyilvános autóépítésük, ahogyan az is, hogy a március 23-25. között megrendezésre kerülő show belépőjegye összesen tíz egyidejű kiállításra érvényes és egyben esélyt is jelent egy sportkocsi megnyerésére!
Az AMTS Autó Show szakemberei számos exkluzív járművel birkóztak már meg pályafutásuk során. Tavaly szintén egy Audi TT, előtte egy BMW Z4 Roadster, korábban pedig többek között egy Volkswagen Scirocco és a Volkswagen EOS került átalakításra, majd kisorsolásra. A csapat eddigi legkomolyabb mutatványa egy új Ford Mustang élő átépítése volt 2015-ben, mely az első Európába érkezett példányok közül került ki.
Az idei nyereményautón szinte minden fő momentum átalakult (a pontos részletekért lásd a mellékletet). A kasztni vonalait exkluzív német lökhárítók és légterelők egészítik ki, ültetett futómű, 18 colos felnik és peres abroncsok kerültek fel, gyönyörű új bőrözést, ütős hifi- installációt kapott a beltér, az autó színét pedig minőségi fóliázással varázsolták újjá. A legfontosabb pedig, hogy minden átalakítás a közlekedésbiztonság maximális betartásával történt, amit a teljesen törvényes műszaki vizsga és a - példa értékűen - 100%-ig legális, forgalmi engedélybe bejegyzett módosítások is igazolnak majd. Szerencsés új tulajdonosa tehát teljes biztonsággal és nyugalommal közlekedhet majd vele az utakon.
Hatalmas pörgés mellett, megállás nélkül folyt a munka a WestEndben felállított standon, amit rengetegen kísértek figyelemmel a négy nap folyamán. Ez nem is csoda, hiszen a feszített határidő miatt megesett, hogy egyszerre hatan is dolgoztak az autón, ami vasárnap késő estére nyerte el végső formáját.
Az Audi TT kisorsolására az AMTS Autó Show harmadik napján (március 25-én), közjegyző jelenlétében kerül majd sor. Maga a rendezvény is rengeteg újdonságot tartogat a látogatók számára: a 2006-os start óta ez már nem csak Magyarország, de a közép-európai régió legjelentősebb szezonnyitó autókiállítása és vására is a Hungexpón.

Soha nem látott Off-Road őrülettel is vár hazánk legnagyobb autóshow-ja
Az AMTS a terepautózás szerelmesinek is kedvez 2018-ban!
Sokan nem tudják, de Magyarország terepautózás tekintetében is nagyhatalom. Számos színvonalas rendezvény, élménytúra, sőt komoly verseny zajlik le már évek óta úgy, hogy a nagyközönség gyakorlatilag nem is értesül róla. Járművek terén sincs okunk panaszra: magyarok által épített túraautóktól akár a százmilliós egyedi versenygépekig minden megtalálható itthon, a kapcsolódó háttériparral együtt. Hazánk legnagyobb autóshow-ja, az Automobil és Tuning Show idén ezt a „rejtett” világot is feltárja a látogatók előtt: A szezonnyitó tíz, önmagában is teljes értékű rendezvényként működő tematikája mellé, vadonatúj programként érkezik az Off-Road Show és Kiállítás!
Hazánkban első alkalommal kerül megrendezésre hivatalosan, magyarok által átalakított és épített terepjáró autók széleskörű kiállítása, illetve épített pályán történő bemutatása, ahol közel 50 járműkülönlegességet tekinthetnek meg, illetve próbálhatnak ki utasként a látogatók.
A program minden kategóriát felvonultat az itthon elérhető off-road járművekből. A legegyszerűbb, hétvégi túrákra használt utcai verziótól a komolyabb, sziklás terepre szánt gépeken át a legextrémebb, rendszám nélküli összeépített versenyvasakig minden megtalálható lesz odakint, külön részleget kapnak továbbá a ritka, veterán járművek is.
Mindez azonban véletlenül sem egy statikus autómustra lesz, a sátrak alá beállított járművekkel. A szervezők célja egy valódi családi élményhétvége prezentálása a nagyérdeműnek, ahol nem csupán találkozni és beszélgetni lehet a hétvégi terepjárósoktól kezdve egészen az offroad bajnokokig, hanem átérezni is a terepjárózás igazi hangulatát. Kevesen tudják, hogy az off-road nem feltétlenül a versenyzésről szól, hanem remek szabadidős elfoglaltság is, mely minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást nyújt. Az itthon elérhető túrákról, valamint, hogy miként érdemes belevágni az off-roadozásba, minden infót megtudhatnak az érdeklődők a boxutcában felsorakozó kiállítóktól.
Természetesen számos program is várja majd a látogatókat ezen a részlegen, ennek főszereplője pedig egy több 10 éves tapasztalattal rendelkező, profi versenyzők instrukciói által épített demó offroad-pálya lesz, melyen nyitástól-zárásig folyamatosan dübörögnek majd az ország minden tájáról érkezett terepjárművek. Azonban nem csak nézni lehet őket: a legbátrabbak akár be is ülhetnek a sofőrök mellé, az off-road taxizás keretei között.
Ez pedig még nem minden: pénteken kettő, szombaton és vasárnap pedig 3-3 alkalommal kerül sor az AMTS off-road show-ra, melyen a legextrémebb, akár több 10 millió forint értékű, teljesen átépített terepjárművek bemutatóznak majd. Érdemes lesz odafigyelni rájuk!
"A legfőbb célunk a minél teljesebb bemutatása ennek az élménygazdag időtöltésnek " - árulta el Grácser Krisztián és Haraszti Andor, az AMTS off-road tematikájának két főszervezője. "A legtöbben nem is tudják, milyen remek terepjárós rendezvények és versenyek vannak itthon és mekkora élményeket nyújthat mindez a komplett családnak, akár egy wellness-hétvége árának töredékéért. Pedig Magyarország e téren is nagyhatalom, a legkisebb kategóriás túraautóktól akár a százmilliós versenygépekig minden megtalálható itthon, a megfelelő szervíz- és alkatrészbázisokkal együtt.
Az off-road életérzésbe nagyon könnyű beleszeretni, ráadásul autós őrületek között az egyik legolcsóbb hobbi: pár százezer forintból, minimális kasztniemeléssel, valamint terepgumikkal már el lehet indulni, nem kell feltétlenül csilliárdokat költeni a járművünkre a felejthetetlen élményekért - tette hozzá Andor, aki jómaga már 5 éve hobbi szinten űzi a terepjárózást, saját autójával pedig a 2016-os Budapest-Bamako rallyn is részt vett.
Az AMTS az egyik legjobb színtér a sportág bemutatására is. Itt pályától, rendezvényektől és üzleti érdekektől függetlenül ismerhetik meg az érdeklődők testközelből ezeket a sokszor hihetetlen járműveket és szinte versenykörülmények között tapasztalhatják meg, mire is képesek. Ugyanakkor mindent megtudhatnak a mindig szervezett és kulturált keretek között zajló hivatalos off-road eseményekről, megismerhetik a hazai közösséget és versenyzőket egyaránt - mondta el Krisztián, aki 10 év tapasztalattal a háta mögött több autót is épített és számos versenyt megjárt már.
Egy biztos: az AMTS történetének fordulópontjaként ezúttal vérbeli off-road autók dübörögnek majd a Hungexpo "A" pavilonja melletti depóban, valamint a vele határos földes-füves területen, és egy kicsit átrendezik a jelenlegi terepet. Bárki megnézheti és akár ki is próbálhatja őket személyesen, március 23-25. között a Hungexpón!
A nemzetközi Automobil és Tuning Show idén legalább öt pavilont és hatalmas külső területet tölt meg élménnyel, múlt, jelen és jövő autócsodái kíséretében. A rengeteg, látnivalókban gazdag kiegészítő program, verseny és bemutató garantáltan kivételes szórakozást kínál valamennyi korosztálynak, a család minden tagjának!
Az Automobil és Tuning Show ideje alatt egyetlen belépővel megtekinthető:
• Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
• Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
• EV-GreenTech – elektromos autó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
• Classic Automobil Show - restaurált klasszikus autók, veteránok
• Magyarok a világ járműgyártásában - hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
• DRIFT és GYMKHANA Bajnokság – A látványos autósportok exkluzív versenye
• OFF-ROAD Show – Minden, ami terep, épített, látványos pályán
• Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
• Tuning találkozó és kiállítás - több száz magánépítő és klub bemutatkozása
• Gyári Csúcsmodellek – exkluzív tárlat a márkák sportmodelljeiből
• SUV és Pickup Zóna – szabadidőautó kiállítás, az elérhető kínálat bemutatkozása
• Egész napos programok – kültéren és beltéren egyaránt, az egész családnak

Az Automobil és Tuning Show nyitvatartása:
március 23-24: 9:00-19:00 óráig március 25: 9:00-18:00 óráig.Forrás:Szőke László

Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25.
Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25. Nemzetközi Autós-, Motoros Kiállítás, Fesztivál És Show: 2018. 03. 23-25.