Városlista
2018. november 18, vasárnap - Jenő

Képek | Sport

NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01.

2018-05-02 11:11:58

Formula–1-es versenygépek, rali- és túraautók, versenymotorok és versenykamionok Budapest szívében. Ez a Nagy Futam, amelyet immár hagyományosan minden évben május 1-jén tartanak meg, s amely jó alkalom arra, hogy a nézők testközelből megismerhessék a technikai sportokat. Az idén is tiszteletüket teszik nálunk aktív F1-es pilóták – ők emelik majd az esemény fényét, amelyet ezúttal is Budapest belvárosában tartanak meg.

Kétszázezer néző tekintette meg Budapest belvárosában a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport és légi bemutatót.A program délelőtt az autó- és motorsport bemutatóval kezdődött az Erzsébet tér-Károly körút-Astoria-Ferenciek tere útvonalon kialakított „pályán”, a sztárvendég pedig Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája volt, aki egy 2015-ös F1-es versenyautót vezetett.A német túraautó-bajnokságot (DTM) a címvédő René Rast egy Audival, a korábbi F1-es versenyző német Timo Glock pedig egy BMW-vel képviselte, de tartott bemutatót Magyarország eddigi egyetlen Forma-1-es pilótája és pontszerzője, Baumgartner Zsolt is, aki egy Formula Renault típusú versenyautóval szórakoztatta a kilátogatókat.

Végigment a pályán a múlt hétvégén a Hungaroringen versenyző túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyének néhány autója, valamint a ralisok, terepralisok, autókrosszosok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők is megmutatták magukat. Érdekesség, hogy a nézők az egyesült államokbeli NASCAR versenysorozat Magyarországon ritkán látható autóit is megtekinthették menet közben.

A DTM volt május 1-jén, az egyik csúcspontja a 6. nagy futással egy promóciós eseményt a Hungaroring, Budapest, Magyarország. 200.000 néző bélelt ragyogó napsütésben a 2,5 kilométeres körzetben a Duna metropolisz, mint René Rast és Timo Glock aggódik a látványos DTM autók lenyűgöző képek és nagyszerű hang.

„Mivel az első Formula 1-es 1986-ban Szeretem ezt a várost. Szeretem a hangulat, „ITR elnöke Gerhard Berger, aki megnyitotta az eseményt Formula 1 főnök Chase Carey mondta. „A nagy futni egy nagy esemény. Azt hiszem, a nézők a két DTM autók kínálnak jó show „is lelkes DTM bajnok Rast, aki az első alkalommal nagy RUN csinál”. A nagy esemény egy nagy város. Elképesztő, hogy mennyire sokan voltak a pályán. Élveztem, és várom, hogy a DTM budapesti rendezvényen. "

A két versenyző Audi és a BMW kipróbálták futam taxi változat az Audi RS 5 DTM és a BMW M4 DTM, chauffeured SAT.1 műsorvezető Andrea Kaiser és az ő ProSieben kollégája Nina Beeth, a „kemény” a magazin készített egy önálló kísérletet, és az első alkalommal egy versenyautó került sor. „Ma még nem érte el a célom, mert miután az fut még néhány gumi a gumik. Tulajdonképpen azt akartam, hogy menjen le teljesen a fánk ... „vigyorgott Glock, aki ünnepelte első Formula 1 dobogós hely a Hungaroringen 2008. „Abban az esetben örülök, hogy újra és újra.”

Amellett, hogy a DTM versenyzője Audi és a BMW Max Verstappen volt a Red Bull Forma-1 versenyző sztárja a nagy futni. Emellett lelkes autókat NASCAR, Formula Renault és a TCR és a versenyzés teherautó és klasszikus versenyautók nézők. A program befejezése után a magyar sport csatorna M4 át három órát él TV egy légibemutató a repülőgépek és helikopterek a repülési szezonban a Red Bull.

Miután a kaland Budapest pihenés és Glock is most nem sok idő a pihenésre. Már ezen a hétvégén (május 4-6), a DTM versenyeken a Hockenheimring Baden-Württemberg az új szezonban. Budapest után a DTM cirkusz visszatér majd 1. és június 3. a szezonban versenyeken öt és hat vissza.

Forrás: dtm

NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01.
NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01. NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01. NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01. NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01. NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01. NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01. NAGY FUTAM VI. 2018. 05. 01.