Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 15. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: police

Zebra terv Nógrád megyében

Zebra terv Nógrád megyében

Nógrád megye is csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság -Országos Balasetmegelőzési Bizottság kampányához. A gyalogos balesetek megelőzése a cél.

Az Országos Rendőr-főkapitányság -Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2019. május 13. és május 19. között hirdette meg Zebra terv elnevezésű – balesetmegelőzési – kampányát. A Kampányhoz a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és valamennyi rendőrkapitányság városi balesetmegelőzési bizottsága csatlakozott.

Az akció célja, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet.

Nógrád megyében 2019. május 14-e és 17-e között valamennyi városban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők. A program első napjának forgalmas időszakában Balassagyarmaton, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő gyalogos-átkelőhelyen segítették a rendőrök az áthaladást.

Kérjük a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra és tartsák be az alábbi szabályokat.

  • Ha a gyalogos az út egyik oldaláról a másikra kíván átmenni, úgy elsősorban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kell átmennie. Ha a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosok forgalmát fényjelző készülék szabályozza, a gyalogos csak és kizárólag a zöld jelzésnél haladhat át. A villogó zöld jelzésnél az áthaladást már nem lehet megkezdeni. Piros jelzés a gyalogosok számára is az áthaladás tilalmát jelzi akkor is, ha nincs járműforgalom.
  • Ha a gyalogos-átkelőhelynél nincs elhelyezve forgalomirányító fényjelző készülék a gyalogos kellő körültekintéssel köteles meggyőződni az áthaladás veszélytelenségéről és tartózkodnia kell minden olyan magatartástól, amely a jármű vezetőjét hirtelen fékezésre, vagy irányváltoztatásra kényszeríti.
  • Ha nincs a közelben kijelölt gyalogos–átkelőhely akkor az úttesten a gyalogos mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.